Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cine extinde dana de gabare a CN APMC

ro

20 Oct, 2012 02:49 2793 Marime text
Reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa au semnat ieri contractul pentru execuţia lucrărilor la obiectivul „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa".

Câştigătoare a fost desemnată asocierea SC ARGOS INDUSTRIAL SRL Cernavodă - SCIM SA Constanţa - SC TRACTEBEL ENGINEERING Bucureşti. Valoarea contractului este de 12.744.039,72 lei (fără TVA), echivalentul a 3.091.637,69 euro, iar termenul este de 24 de luni.

SC Argos Industrial SRL este una dintre firmele familiei Lazia, mai exact a tatălui Lucian şi a fiului, Dorin. Asociaţi sunt SC ARGOS SA (99%) şi Octavian Gârleanu, cel care administrează afacerea. Societatea SCIM îl are printre acţionari pe fostul consilier local Dănuţ Moisoiu, iar TRACTEBEL ENGINEERING este o societate bucureşteană cu capital belgian. Asociaţi sunt Tractebel Engineering SA şi Gdfsuez Energy Services International SA, ambele din Belgia. Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, finanţarea obiectivului Proiectare+execuţie „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa" va fi asigurată prin Programul Operaţional Sectorial în Transport 2007 - 2013 în proporţie de 69,25% şi de Guvernul României în proporţie de 30,75%.

În acest scop, pe 13 iulie a.c., s-a încheiat Contractul de Finanţare dintre Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial în Transport, înregistrat cu nr. 115/13.07.2012. Pentru atribuirea prezentului contract de achiziţie publică s-a aplicat procedura de licitaţie deschisă, deschiderea ofertelor a avut loc pe data de 6 iulie 2012. Au fost depuse 6 oferte.

Obiectivul „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa" are scopul de a crea noi fronturi de acostare şi noi teritorii pentru operare în Portul Constanţa. Este prevăzută realizarea unui teritoriu portuar suplimentar de 10.900 mp, care oferă condiţii pentru executarea unor lucrări de suprastructură ce vor conduce la un spor de trafic în port, crescând şi veniturile CN APM SA prin închirierea teritoriului nou creat, cât şi din traficul suplimentar. De asemenea, se va extinde actualul cheu, în vederea eficientizării activităţii portuare desfăşurate în zonă, prin construirea unui nou front de acostare în lungime de 170 ml.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii