Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale a schimbat prefixul

ro

10 Sep, 2012 01:00 4026 Marime text
rector_-_Chitac_Vergil_015.jpgRectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, comandor prof.univ.dr.ing. Chitac Vergil, împlineşte azi 50 de ani.

Vergil Chiţac s-a născut pe 10 septembrie 1962 în comuna Istria. În perioada septembrie 1981 - iunie 1986 a urmat cursurile Universităţii din Galaţi, Facultatea de Nave, unde a parcurs ulterior şi stagiul de pregătire prin doctorat în specializarea „Hidromecanica Navală şi Structuri Navale".

În 1999 a susţinut teza de doctorat cu titlul „Comportarea pe mare agitată a navelor multicoră", obţinând titlul de doctor inginer. Între anii 1986-1987 a efectuat un stagiu la bordul unor nave dragoare din compunerea Marinei Militare, apoi începând cu anul 1987, a parcurs treptele ierarhiei didactice universitare la Academia Navală Mircea cel Bătrân, fiind în prezent profesor universitar. În perioada 2000-2004 a îndeplinit funcţia de decan al Facultăţii de Marină Civilă, din martie 2004 până în iulie 2010 a fost prorector al Academiei, iar în prezent este comandantul (rectorul) instituţiei.

Activitatea ştiinţifică a comandorului Chitac cuprinde un număr însemnat de manuale şi cărţi de specialitate, lucrări publicate în buletinele ştiinţifice ale unor manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale, studii şi articole publicate în reviste de specialitate. Activitatea de cercetare ştiinţifică cuprinde participarea la numeroase contracte de cercetare ştiinţifică, ca director sau membru în colectiv şi şase inovaţii brevetate. Este auditor intern al sistemului de management al calităţii, evaluator IMO, STCW 95. Este căsătorit şi are doi copii, o fiică şi un fiu.


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii