Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vă rugăm din suflet!“ Persoanele cu dizabilităţi, apel disperat. Ce îi solicită primarului Făgădău. Mesajul, pe coşurile de gunoi (galerie foto)

ro

13 Jun, 2016 00:00 4896 Marime text


Campania electorală s-a încheiat, bătaia pentru Primăria Constanţa a luat sfârşit, aleşii oraşului se instalează încet-încet în funcţii, dar pentru constănţenii obişnuiţi problemele par să fi rămas aceleaşi. Lăsate ani la rând deoparte de către cei aleşi să cârmuiască destinul Constanţei, în favoarea altor interese, dificultăţile de care se lovesc persoanele cu dizabilităţi în oraşul nostru fie şi la o simplă plimbare prin parc ori în încercarea de a ajunge la serviciu sau de a face piaţa pot părea neinteresante pentru cei care nu se confruntă cu ele. Asta nu înseamnă însă că nu există.
 
Apelând la unica posibilitatea de a le atrage atenţia noilor cârmuitori şi asupra dificultăţilor lor, unele dintre persoanele cu dizabilităţi le-au transmis un mesaj pe cât de simplu, pe atât de dur în realitatea lui:
 
„Ce are nevoie Constanţa cu dumneavoastră primar vă roagă din suflet persoanele cu dizabilităţi: rampe pentru cărucioare la trecerea de pietoni“. Simplu şi de înţeles, atâta vreme cât ne gândim că multe dintre bordurile de la trecerile din oraş sunt foarte înalte, iar pentru o persoană care se deplasează într-un cărucior cu rotile, să spunem, este o adevărată provocare să coboare pe trecerea de pietoni, iar apoi să urce de partea cealaltă. Mesajul a fost lipit pe câteva coşuri de gunoi din apropierea trecerilor de pietoni din oraş, inclusiv la intrarea în Parcul Tăbăcăriei.
 
Probleme relativ simple reclamate de cei cu dizabilităţi, realităţi pe care însă un om care nu se loveşte de ele are tendinţa, aşa cum s-a şi întâmplat ani la rând, să nu le observe. Cu toate acestea, se pare că persoanele cu dizabilităţi şi-au pus speranţa în noul primar, Decebal Făgădău, că ar putea să îi ajute cu această problemă. Rămâne de văzut dacă sau în cât timp edilul-şef ar putea să rezolve acest neajuns, cu atât mai mult cu cât, dacă stăm să ne gândim, şi părinţii cu bebeluşi în cărucioare se lovesc de aceeaşi problemă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii