Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la trecerea în nefiinţă a părintelui Arsenie Papacioc

ro

19 Jul, 2012 01:00 2438 Marime text
cap_7.jpgAzi se împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a celui care a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai României - părintele Arsenie Papacioc.

În urmă cu un an, duhovnicul Mănăstirii Techirghiol se stingea din viaţă, la vârsta de 97 de ani. Părintele se afla la mănăstire când a făcut stop cardio-respirator. A fost înmormântat în curtea aşezământului de cult la care a slujit aproape trei decenii. La slujba prohodirii, oficiată pe 21 iulie la Mănăstirea Sfânta Maria, au participat mii de oameni din toată ţară, alături de care s-a aflat şi un sobor de ierarhi.

Părintele Arsenie a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Mucenic Pantelimon. Ca o mărturie în plus a dragostei pe care i-au purtat-o credincioşii, un covor de flori a acoperit întreg spaţiul din această parte a curţii aşezământului. Arsenie Papacioc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei româneşti. Părintele Arsenie s-a născut în data de 15 august 1913, în comuna Perieţi din judeţul Ialomiţa. La vârsta de 36 de ani a primit călugăria la Mănăstirea Sihăstria, judeţul Neamţ. Un an mai târziu, pe data de 26 septembrie 1950, a fost hirotonit preot la Mănăstirea Slatina din Suceava, unde a fost prieten al părintelui Ilie Cleopa.

 A suferit mulţi ani de închisoare şi prigoană comunistă alături de părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic şi mulţi alţii. Din anul 1976 a fost duhovnic al Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Numit şi „duhovnicul de la Malul Mării", părintele Arsenie este cunoscut ca unul dintre marii duhovnici ai României. A avut o evlavie deosebită faţă de Maica Domnului, al cărei ajutor ne-a sfătuit să îl cerem neîncetat.

Iată şi unul dintre memorabilele interviuri acordate presei de către părintele Arsenie Papacioc: ziuaconstanta.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii