Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trenul lui Moş Crăciun a ajuns la copiii de la Centrul „Delfinul“ şi de Ia Complexul „Cristina“. Acţiunea, iniţiată de angajaţii SRTFC Constanţa (galerie foto)

ro

18 Dec, 2017 00:00 2379 Marime text
Pentru că decembrie este o lună cu sărbători magice, o lună în care ar trebui să-i ajutăm pe cei mai puţin norocoşi, Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Constanţa a iniţiat acţiunea „Trenul lui Moş Crăciun“.
 
Astfel, ieri, în Gara Constanţa au ajuns 30 de copii care suferă de afecţiuni psihomotorii, de Ia Centrul de Incluziune „Delfinul“ Constanţa şi de Ia Complexul de Servicii Comunitare „Cristina“. Alţi 70 de copii de la Centrul „Cristina“ nu sunt deplasabili, fiind imobilizaţi la pat, nefiind în stare să vorbească, să se mişte sau să spună ce-i doare. Copiii de la cele două centre, împreună cu părinţii şi educatoarele, s-au întâlnit cu Moş Crăciun, care i-a aşteptat în trenul special amenajat.
 
Pentru această călătorie de poveste, două vagoane ale CFR au fost împodobite în interior cu beculeţe, beteală şi globuleţe. Micuţii de la cele două centre au fost cuceriţi iremediabil de casa lui Moş Crăciun. Toţi au fost fascinaţi de trenul cu care au călătorit. De altfel, această călătorie va rămâne mereu în inimile micuţilor.
 
„Moş Crăciun a sosit în Gara Constanţa cu daruri pentru copiii de la Ia Centrul de Incluziune «Delfinul» Constanţa şi de Ia Complexul de Servicii Comunitare «Cristina». Moşul împreună cu aceşti copii au mers într-o călătorie cu trenul până în localitatea Eforie. Angajaţii noştri s-au mobilizat şi au adunat bani, cu care au fost cumpărate scaune cu rotile, haine, jucării, dulciuri. Toate vor ajunge la aceşti micuţi. Dorim copiilor sărbători fericite şi să nu uite că trenul este cel mai economic şi cel mai sigur mijloc de transport. Şi că orice călătorie cu trenul este o adevărată aventură“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Simona Roşca, şef serviciu SRTFC Constanţa.
 
În timpul călătoriei, micuţii pasageri au primit daruri de la Moş Crăciun şi au ascultat colinde. La întoarcerea în Gara Constanţa, toţi copiii au participat la o mică serbare şi la un recital de colinde, susţinut de profesorii de muzică de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii