Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomograful SCJU a fost reparat

ro

27 Apr, 2010 03:37 1383 Marime text
Tomograful Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost reparat la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Dan Căpăţână, punerea în funcţiune a aparatului a depăşit suma de 10.000 de euro. Cât timp tomograful nu a funcţionat, pacienţii au fost nevoiţi să îşi facă contra cost tomograf la centrul privat Madimar din cadrul Policlinicii 1 a instituţiei spitaliceşti. În acest sens, pacienţii au fost nevoiţi să scoată din buzunar între 100 şi 200 de lei.

Din cauza lipsei de fonduri, cumpărarea unui aparat nou este aproape imposibilă, singura soluţie rămânând repararea lui ori de câte ori se defectează.

Tomografia computerizată este folosită pentru a investiga diferite părţi ale corpului, precum pieptul, abdomenul, pelvisul sau membrele. De asemenea, poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, glandele suprarenale, plămânii şi inima. Tomografia mai poate oferi informaţii asupra vaselor sanguine, oaselor şi coloanei vertebrale. În timpul scanării se poate folosi şi fluoroscopia, metodă ce foloseşte un fascicul stabil de raze X, pentru a vizualiza motilitatea şi aspectul diferitelor părţi ale organismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii