Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii de la Colegiul Mihai Eminescu se declară ecologişti convinşi

ro

29 Mar, 2011 01:54 4372 Marime text
cap_7.jpgSub sloganul „Să fim mai responsabili începând de ieri", clubul de ecologie Green Power al Colegiului Naţional Mihai Eminescu a organizat, pe 27 martie, în faţa City Park Mall, un flash mob eco

Acţiunea face parte din proiectul iniţiat de elevi „Un pas mic pentru tine, un pas mare pentru natură". La eveniment au participat elevi din mai multe unităţi şcolare din judeţ şi membrii asociaţiei MaiMultVerde.

elevi_eminescu.jpgActivitatea este parte integrantă a proiectului final al concursului EcoChampions, la care participă zece unităţi şcolare (cinci şcoli generale şi cinci licee din judeţ). Reamintim că EcoChampions este un proiect de voluntariat şi de educaţie ecologică, realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi de Grupul CEZ, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

elevi_eminescu_2.jpgProiectul se desfăşoară în perioada noiembrie 2010 - martie 2011. Pe durata acestuia, în fiecare şcoală au fost organizate cluburi de voluntari pentru 15 până la 20 de elevi. În cadrul acestor cluburi, au avut loc, săptămânal, ore de educaţie ecologică, activităţi teoretice şi practice, susţinute de coordonatori voluntari din partea MaiMultVerde şi Mare Nostrum. Voluntariatul pentru protecţia mediului şi pentru educaţia ecologică reprezintă o primă temă abordată de aceste cluburi.

elevi_eminescu_3.jpgPe termen lung, proiectul îşi doreşte să stimuleze voluntariatul şi implicarea tinerilor în viaţa comunităţilor lor şi în alte domenii. În vacanţa de primăvară din aprilie 2011, 46 de elevi vor participa la o tabără educaţională şi recreativă timp de o săptămână.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii