Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

The Sun Copiii români sunt plătiţi cu 22 penny pe oră pentru a asambla jucăriile din ouăle Kinder (galerie foto)

ro

22 Nov, 2016 10:24 1666 Marime text
Jurnaliştii tabloidului britanic „The Sun“ au publicat astăzi un material în care susţin că  familiile nevoiaşede români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuinţe pentru a asambla jucăriile mici din plastic, care se găsesc în interiorul ouălor Kinder. De asemenea, copii români cu vârste de doar şase ani participă la această muncă extenuantă în schimbul unei plăţi modice, echivalentă cu doar 22 de penny pe oră.
 
Pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, o familie primeşte în jur de 20 de lei româneşti, echivalentul a doar 3,77 de lire sterline.
 
Produsele sunt ulterior transportate la fabrica Ferrero din Carei. Intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.
 
„Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru munca unor oameni, care sunt trataţi ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero, citată de The Sun.
 
Familia Jurj este implicată în proces. La asamblarea ouălor Kinder participă Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani).
 
„Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”, a declarat Christian Jurj pentru The Sun.
 
Se pare că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA, susţin jurnaliştii britanici.
 
Confruntaţi de ziariştii britanici, reprezentanţii Romexa SA au refuzat să facă declaraţii şi, se mai arată în articol, după numai o oră, un angajat al firmei s-ar fi prezentat acasă la familia Jurj, de unde ar fi ridicat ultimele jucării asamblate şi i-ar fi anunţat pe aceştia despre încheierea colaborării. 

sursa foto: The Sun
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii