Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarabele ramase nelicitate vor fi inchiriate cu ziua

ro

21 Aug, 2003 00:00 1372 Marime text

Piata Grivita va fi partial modernizata

Directia Piete, Targuri si Oboare din cadrul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat Constanta a organizat, ieri, o noua licitatie pentru tarabele de legume, fructe si flori din cateva piete constantene. Este vorba de pietele Tomis III, Unirii, Brotacei si IL Caragiale. In aceste piete, de la licitatia anterioara au ramas mese care nu au fost licitate. Numarul celor prezenti, ieri, la licitatie a fost extrem de mic. Astfel, in Piata Tomis III s-a adjudecat pentru suma de 36.900.000 lei o taraba de legume - fructe si o alta de flori la suma de 22.400.000 lei. In piata Brotacei, s-a licitat pentru suma de 27.875.000 lei o masa de legume - fructe, in piata Unirii o taraba tot de legume si fructe s-a adjudecat pentru suma de 40.650.000 lei, iar in IL Caragiale o taraba de flori a fost luata contra sumei de 26.750.000 lei. Prin urmare, in total, s-au adjudecat trei mese de legume - fructe si alte doua de flori. Suma totala licitata a fost de 154.575.000 lei. Numarul meselor libere a fost insa mult mai mare in comparatie cu cererea.

Locuri libere

Pentru ca la licitatie de ieri, cererea a fost mai mica decat oferta, in pietele constantene au mai ramas tarabe libere. Astfel, in piata IL Caragiale, au ramas cinci tarabe, in Pescarus, opt, la Tic-Tac, doua, in Tomis Nord, cinci si in Unirii, sase mese. Cristinel Dragomir, directorul Directiei Piete, Targuri si Oboare din cadrul RAEDPP, a declarat ca mesele ramase libere vor fi inchiriate cu ziua. El a mai precizat ca, in general, acestea vor fi inchiriate tot de cei care au adjudecat tarabe la licitatie, iar pe cele care lor vor inchiria cu ziua le vor folosi ca extinderi. Cat ii priveste pe cei care au adjudecat, ieri, tarabe, trebuie sa achite jumatate din suma licitata, in termen de cinci zile de la data licitatiei, iar diferenta trebuie platita pana pe 5 martie anul viitor. In caz contrar, se pierde garantia depusa pentru a putea participa la licitatie, iar contractul se reziliaza de drept. Un astfel de caz s-a petrecut la licitatia anterioara. Respectivul adjudecase o masa pentru suma de 91 de milioane de lei si nu a platit jumatate din valoare in termenul impus. Din aceasta cauza, a pierdut atat garantia, cat si dreptul de a mai participa la licitatiile RAEDPP, inclusiv la cele organizate anul viitor.

Modernizari in Grivita

Cristinel Dragomir a precizat cu privire la spatiile cu alta destinatie ca, in urma discutiilor purtate cu debitorii, acestia au inceput sa achite restantele. De asemenea, acesta a precizat ca au fost demarate lucrarile de modernizare in pietele Abator si Autogara Sud. La capitolul modernizari, Dragomir a declarat ca s-a obtinut acordul Consiliului de Administratie al RAEDPP, pentru realizarea unei copertine pentru platoul mic al pietei Grivita. De asemenea, se intentioneaza imprejmuirea, pe timpul iernii, a aceleiasi piete. Dragomir a adaugat ca, sigur in aceasta iarna, se vor amenaja cel putin pe trei laturi a unor panouri de protectie care, pe timpul verii, sa fie demontate cu usurinta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii