Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Surprizele" tezelor cu subiect unic

ro

07 Dec, 2007 00:00 1017 Marime text
1196970516.jpg

Chiar daca un elev obtine nota patru la una dintre probele tezelor semestriale, acesta poate fi promovat si repartizat la un liceu

Elevii claselor a-VII-a si a-VIII-a au inceput tezele semestriale si, desi la proba de matematica nu a fost inregistrata nicio neregularitate si niciun elev nu a fost eliminat, surprizele privind metodologia pe baza careia sunt organizate testele nu inceteaza sa apara. Astfel, catalogul traditional nu mai este intr-atat de eficient pentru metodologia tezelor semestriale. In anul scolar 2007-2008 notele obtinute de catre elevii claselor a-VII-a si a VIII-a vor fi inregistrate si intr-un catalog electronic. Potrivit lui Petre Purcarea, inspector de specialitate de istorie si vicepresedinte al Comisiei Judetene de organizare a tezelor cu subiect unic, in timp ce in catalogul clasei profesorul are posibilitatea de a trece o nota rotunjita, in cel electronic va fi inregistrat punctajul concret obtinut de catre elev. Modificarea se face spre nota mai mare daca zecimalele sunt intre 0,50-0,99 si spre cea mai mica daca zecimalele sunt intre 0,01-0,49. Astfel, in conformitate cu metodologia actuala, daca un elev a obtinut in urma evaluarii nota 8,50, in catalogul clasei va fi trecuta nota 9, dar in cel electronic va figura 8,50 pentru ca acest rezultat este considerat baza in functie de care se face admiterea in licee. Si atunci cum va fi realizata media generala daca intr-un catalog este inregistrata o nota, iar in celalalt alta? Tot conform metodologiei, repartizarea elevilor in licee sau scoli de arte si meserii se va face in functie de media generala dintre tezele semestriale si rezultatele obtinute pe parcursul claselor V-VIII, ponderea fiind de 50% pentru fiecare in parte. Singura modalitate de departajare este aceasta medie generala pentru ca ministerul educatiei a luat hotararea de a elimina examenele de admitere in licee.

Chiar daca iei patru, promovezi

Un alt element de noutate este faptul ca in cazul in care un elev nu se pregateste indeajuns de bine pentru a obtine o nota de trecere, acesta poate fi repartizat la un liceu sau alta institutie de invatamant. "Daca un elev ia patru la o teza si pe primul si pe al doilea semestru poate promova si poate fi repartizat computerizat" a precizat Petre Purcarea, vicepresedinte al Comisiei Judetene de organizare a tezelor unice. Este indeajuns ca elevul sa obtina o nota mai mare la celelalte probe pentru a fi promovat. Chiar daca pare absurd, acesta este modul pe baza caruia vor fi calculate mediile generale. Rezultatele nu vor fi inregistrate in cataloage decat dupa 14 ianuarie 2008 pentru ca elevii au dreptul de a isi depune contestatiile in data de 11 ianuarie 2008. Cu toate acestea, fiecare elev va sti care este rezultatul obtinut, iar profesorii au obligatia de a analiza si corecta lucrarea in prezenta copiilor.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii