Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de Maternitate şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean Constanţa

ro

08 Dec, 2012 00:00 2212 Marime text
spital_-_Spitalul_judetean_2.jpgOrganizaţia „Salvați Copiii", Filiala Constanţa, a organizat, ieri, lansarea campaniei „Bun venit pe lume!", din cadrul proiectului „Fiecare copil contează!", iniţiat şi derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii şi susţinut de GlaxoSmithKline România (GSK) şi de Dettol - Reckitt Benckiser România.

Mesajul campaniei este „Ai putea să-i spui bun venit pe lume!". Fondurile strânse în urma campaniei vor fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente medicale performante pentru dotarea Secţiilor de Maternitate şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean Constanţa. Cu această ocazie, se doreşte strângerea de fonduri care se va derula la City Park Mall, weekend-ul acesta, contribuind astfel la efortul de sensibilizare a populaţiei cu privire la problematica mortalităţii infantile în ţara noastră.

Mai exact, campania constă într-o expoziţie de body-uri pentru nou-născuţi, cu vânzare. Vor fi amplasate 200 de produse (reprezentând o parte din numărul copiilor mai mici de un an care au murit în 2011, în România). Pentru o donaţie de 50 de lei realizată de una sau mai multe persoane, un body va fi înlăturat de pe suport. Proiectul „Fiecare copil contează" îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani din România, în perioada 2010 - 2015.

Deşi rata mortalităţii infantile în România a scăzut în perioada 1990-2011, ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană cu o rată a mortalităţii infantile ridicată, respectiv 9,4/1.000 copii vii născuţi, faţă de rata medie europeană de 4,1/1.000 copii vii născuţi. 1Anul trecut, spre exemplu, la fiecare cinci ore, în România a murit un copil care nu împlinise un an. Una dintre aceste cauze este prematuritatea, copilaşii fiind fragili. La Constanţa numărul prematurilor a crescut de la 11% la 22%", a declarat dr. Livia Frăţiman, şef secţie Neonatologi. La evenimentul lansării proiectului au participat Dan Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Carmen Faliboga, preşedintele Filialei Constanţa a Organizaţiei Salvaţi Copiii, Livia Frăţiman, şefa Secţiei Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii