Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spor de confidentialitate de 15% pentru anumiti functionari publici?

ro

10 Jan, 2009 02:24 3884 Marime text
Funcţionarii publici ce fac parte din Sindicatul „Callatis", din cadrul Primăriei Mangalia (adică mai toţi angajaţii instituţiei), au motive în plus să se bucure de generozitatea şefului lor, primarul urbei. La propunerea acestuia, funcţionarii ar putea să îşi adauge, pe lunga listă cu drepturi salariale şi prime, alte sporuri băneşti.

Astfel, una dintre propunerile edilului Mihai Claudiu Tusac pentru subordonaţi este aceea de acordare a unui „spor de confidenţialitate pentru anumite categorii de persoane, stabilite prin dispoziţia angajatorului". Răsplata „confidenţialităţii" pentru anumiţi funcţionari publici este de 15% din salariul de bază al acestora.
Vor fi recunoscuţi, în cadrul aceleiaşi propuneri, anii de studiu ai funcţionarilor publici: cei ce deţin titlul ştiinţific de „doctor" ar putea să îşi mai adauge un procent de 15% la salariul de bază. O propunere făcută, la finele anului trecut, tot de către Mihai Claudiu Tusac ar fi trebuit să ridice indemnizaţia de hrană a sindicaliştilor „Callatis"-ului de la 10 la 16 lei pe zi. Din păcate pentru funcţionarii publici şi angajaţii contractuali ai primăriei, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care interzice acordarea acestor bani, îi va priva pe aceştia de bucuria celor circa 320 de lei/lună.
Nu mai târziu de luna decembrie a anului trecut, era propus, de data aceasta numai pentru angajaţii care au obţinut minimum calificativ „bine" în 2008, un spor de 5% din salariul de bază. Acesta se adăuga unei serii întregi de drepturi pe care funcţionarii din Mangalia le-au obţinut la începutul anului 2007: 1.000 de lei de două ori pe an, sumă pentru o ţinută decentă la locul de muncă, prime de 600 de lei de Crăciun şi Paşte, precum şi un salariu suplimentar drept primă de vacanţă, un fond de premiere de 10%, care poate fi acordat, după dorinţa şefului fiecărui serviciu, lunar, trimestrial, semestrial sau anual (personalul contractual are dreptul la numai 2%) şi multe altele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii