Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatii comerciale "Lambada" i-a fost oprita activitatea

ro

17 Feb, 2004 00:00 849 Marime text

Salariati sanctionati pentru deficiente la locul de munca

Pe parcursul saptamanii trecute au fost descoperite trei persoane care munceau la negru * Au fost verificati 130 de agenti economici, majoritatea primind avertismente * Fundatia pentru Tineret, filiala Constanta, a fost amendata cu 75 de milioane de lei pentru ca nu a permis accesul inspectorilor de munca in unitate si pentru ca nu a indeplinit masurile obligatorii

Actiunile de control ce au ca scop depistarea si sanctionarea angajatorilor care utilizeaza forta de munca la negru au fost continuate de angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca si saptamana trecuta. In domeniul relatiilor de munca, in aceeasi perioada au fost controlati 66 de agenti economici, din care 23 au fost sanctionati cu avertismente si alti cinci contraventional. Sapte agenti economici au fost sanctionati cu avertismente pentru nedepunerea la termen la ITM a dovezilor de plata a salariilor, insotite de actele ce atesta plata lunara a CAS si contributia la fondul de somaj. De asemenea, alti 15 agenti economici au primit avertisment pentru neinregistrarea la termen a registrului de evidenta a salariatilor. Printre societatile amendate s-a numarat si AF "Vasile Frusina", care a fost sanctionata contraventional cu suma de 20 de milioane de lei pentru ca nu avea intocmite forme legale de angajare pentru doi dintre salariatii unitatii. Pentru aceeasi abatere a fost amendata tot cu 20 de milioane de lei societatea "Siac Agrindustrial" SRL, unde a fost descoperita muncind la negru o persoana.

Inspectori tinuti la poarta

Saptamana trecuta, inspectorii ITM au avut parte si de un refuz din partea Fundatiei pentru Tineret, filiala Constanta. Reprezentantii acestei institutii nu au permis inspectorilor de munca sa patrunda in incinta unitatii, motiv pentru care a fost aplicata o amenda in valoare de 45 de milioane de lei. Aceasta nu a fost singura sanctiune data fundatiei. Pentru neindeplinirea masurilor obligatorii dispuse de inspectorii de munca la termenele stabilite societatea in cauza a mai primit o amenda de 30 de milioane de lei. O amenda similara, respectiv 30 de milioane de lei, a primit si societatea "Klimatek-Co" SRL pentru nedepunerea trimestriala a dovezilor de plata a salariilor, insotite de actele care sa ateste plata lunara a contributiei pentru asigurarile sociale de stat, a contributiei pentru pensia suplimentara, precum si pentru plata ajutorului de somaj. Tot in domeniul relatiilor de munca au fost solutionate, saptamana trecuta, 20 de sesizari venite din partea cetatenilor, referitoare la nedepunerea de catre societate a deciziilor de incetare a activitatii salariatilor, neacordarea drepturilor salariale la termenele stabilite in contractul individual de munca si neacordarea preavizului la incetarea activitatii.

Activitate sistata si angajati sanctionati

In domeniul securitatii si sanatatii in munca, in cursul saptamanii trecute au fost verificati 64 de agenti economici din domeniile invatamant, industrie alimentara, panificatie, sanatate, constructii civile si industriale, transporturi si reparatii auto. In urma controalelor au primit avertisment 17 societati si s-au stabilit masuri cu termene de remediere a deficientelor constatate. Astfel, societatii "Kopoks" SRL i s-a impus sa organizeze corespunzator serviciul de securitate si sanatate in munca, firmei "Mob Expert" i s-a cerut sa instruiasca personalul corespunzator si sa efectueze controlul medical al angajatilor. Alte masuri obligatorii au vizat intocmirea listei de sanatate in munca si a celei de acordare a echipamentului individual de protectie si dotarea cu truse sanitare. Tot saptamana trecuta a fost sistata activitatea punctului de lucru din Santierul Naval Constanta al societatii "Lambada" SRL pentru o serie de deficiente constatate in activitatea de securitate si sanatate in munca. Activitatea va fi reluata de catre unitate doar in momentul in care va duce la indeplinire masurile dispuse in procesul-verbal de control privind semnalizarea corespunzatoare a locurilor de munca, completarea corespunzatoare a fiselor de protectia muncii si instruirea salariatilor conform legislatiei in vigoare. Saptamana trecuta, inspectorii ITM au sanctionat cu avertismente si noua salariati. Trei dintre ei sunt maistri la SC "Furnimob" si au primit avertisment pentru deficientele constatate pe partea electrica. Celelalte sase persoane sunt angajate la "Mit Nav" SRL si "Stefi Pro Nav" SRL SNC si au intrat in vizorul inspectorilor de munca pentru lucru defectuos cu aparatele oxigaz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii