Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soborul Sfinților 70 de Apostoli, prăznuit mâine de creștini

ro

03 Jan, 2017 21:36 1976 Marime text

Pe data de 4 ianuarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Soborului Sfinților 70 de Apostoli. După alegerea celor doisprezece apostoli, Mântuitorul a luat 70 de apostoli, ca să-i trimită la propovăduire. Despre acest lucru scrie Sfântul Evanghelist Luca astfel: "După aceștia a arătat Domnul şi alti șaptezeci (şi doi), şi i-a trimis câte doi înaintea fetei Sale, pentru că pe cei doisprezece îi avea lângă Dânsul, ca pe niște martori ai vieții Sale, iar pe cei șaptezeci îi trimitea".
 
Iar dupa Inviere, ceata sfinților doisprezece apostoli s-a împlinit cu Matia, iar ceata celor șaptezeci nu îndata, ci încet s-a împlinit cu cei nou încredintați prin buna vestire a celor care erau în ceata celor doisprezece şi prin propovaduirea Sfântului Pavel, cel chemat de sus, fiind în aceeaşi ceata cu Sfântul Petru. Mărturii despre cei 70 de Apostoli mai mici, se găsesc în cartea Sfântului Sfinţit Dorotei, episcopul Tirului. Tot în această zi, e pomenirea Sfântului Mucenic Zosima.
 
Sfantul Mucenic Zosima, monahul cel din Cilicia, in pustie a locuit cu fiarele, iar Dometian ighemonul, prinzandu-l, pentru Hristos l-a chinuit şi a facut pe Atanasie Comentarisie sa creada în Hristos.

Pentru ca, chinuindu-se Sfantul Zosima, un leu din pustie a alergat la privelişte şi cu glas omenesc a grait, infricosand pe toţi.
Vazand aceasta, Atanasie a cunoscut puterea lui Hristos Dumnezeul Nostru.
 
 
sursa foto: http://jurnalul.ro/
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii