Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi parcă tot cerul era un clopot, iar marea le plângea dispariţia Trei tinere mirese, moarte în incendiul de la restaurantul Beirut din Constanţa, conduse pe ultimul drum (galerie foto + video)

ro

10 Apr, 2014 00:00 9041 Marime text
Ieri, trei tinere frumoase care au pierit în incendiul produs sâmbătă seara la restaurantul Beirut din Constanţa au fost conduse pe ultimul drum. În loc să participe la trei nunţi vesele şi fericite, familiile îndurerate au organizat trei înmormântări. Îmbrăcate în rochii de mireasă, Nicoleta Cengher, Mihaela Tuca şi Nicoleta Vasiliţeanu vor dormi somnul de veci, lăsând în urmă zeci de întrebări fără de răspuns, familii îndoliate şi vise frânte.
 
Dansatoarea Nicoleta Vasiliţeanu a fost înmormântată la Cimitirul Nou din comuna Valu lui Traian. Au venit să o conducă pe ultimul drum familia, rudele, dar şi locuitorii din comună, care o cunoşteau de mică. Răpusă de durere, mama tinerei a fost susţinută de braţele a doi bărbaţi. „Nicoleta! Unde te duci? Întinde mânuţele amândouă şi hai acasă! Hai acasă, Nicoleta! Nic! Nicoletaaaaa! Unde te duci, fata mamei?!“, ţipa îndurerată Maria, mama Nicoletei Vasiliţeanu. În momentul când sicriul a fost coborât în groapă, femeia s-a prăbuşit, strigând, ca un refren, numele fiice sale, Nicoleta.
 
Înmormântată sub ropote de aplauze
 
O mulțime de oameni au condus-o, ieri, pe ultimul drum, şi pe cântăreața care a pierit sâmbătă în incendiul de la restaurant Beirut, Nicoleta Ioana Cengher. După slujba ținută la Biserica Sfinții Trei Ierarhi, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul Municipal. Alături de părinții tinerei s-au aflat prietenii, colegii și voluntarii de la Crucea Roșie cu care Nicoleta a colaborat, cărora nu le vine să creadă că fata nu mai este printre ei. După slujba de înmormântare, ropote de aplauze s-au auzit minute în șir în memoria cântăreței. Sfâșiate de durere, bunica și mama fetei nu se puteau dezlipi de sicriul cu trupul neînsuflețit. Bunica fetei era în stare de șoc. „Draga bunicii, ar fi trebuit să fiu eu în locul tău, puiul lui buna! Cum să te las eu pe tine aici? Cum să plec și să te las aici?“, repeta mereu bunica. „Acum mi-au rămas doar pozele ei, hainele, melodiile“, spune, printre lacrimi de durere, Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher.
 
„E semn divin! Nu a vrut să plece!“
 
Şi dansatoarea Mihaela (Micky) Tucă a fost înmormântată tot ieri. Dricul în care se afla sicriul cu trupul neînsufleţit al fetei s-a stricat în drum spre cimitirul din Mangalia. Ca să ajungă la cimitir, dricul a fost împins de rude. „E semn divin! Nu a vrut să plece! Mihaela iubea viaţa şi cred că ne întreba unde o ducem“, a declarat Mihai, fratele tinerei. O femeie a ţinut să mai adauge că „e un semn că va lua pe cineva cu ea“.
 
Singura supravieţuitoare se simte mai bine
 
Tânăra dansatoare internată la Spitalul de Arşi din Capitală în urma incendiului de sâmbătă de la Restaurant Beirut din Constanţa, Nicoleta Buirencu (19 ani), a fost operată, marţi, fiindu-i transplantată piele şi scoasă funingine din plămâni, însă starea ei rămâne gravă. „Pacienta a fost operată marţi. I s-a făcut transplant de piele de pe coapsă, la picior şi la mână. Apoi, cu ajutorul unui bronhoscop, i s-a scos funingine din plămâni. Starea rămâne gravă, dar sperăm ca evoluţia să fie bună“, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, Adrian Stănculea. El a mai spus că tânăra, în vârstă de 19 ani, nu are probleme din cauza arsurilor de pe suprafaţa corpului, însă intoxicaţia cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii pot duce la complicaţii. Reamintim că Nicoleta Cengher (22 de ani), Mihaela Tucă (24 de ani) și Nicoleta Vasilițeanu (23 de ani) au decedat, în incendiul produs, sâmbătă seara, la restaurantul Beirut din Constanţa
 
Ancheta incendiului, preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 8 aprilie, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a cauzei privind incendiul produs în restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altora. „Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei, determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul şi de urmările grave ale acestuia. În vederea finalizării cercetărilor, s-a apreciat că este necesar a se efectua o serie de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare. Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, în seara zilei de 5 aprilie 2014, în jurul orei 22:30, s-a produs un incendiu la imobilul situat în municipiul Constanţa, Bulevardul Tomis, având ca urmare decesul numitelor C.N.I., T.M. şi V.N., vătămarea corporală a numiţilor B.N. şi R.R.A. şi degradarea, respectiv aducerea în stare de neîntrebuinţare a imobilului situat mai sus, în care funcţionau trei localuri publice. Prin ordonanţa din data de 6 aprilie 2014, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă“, se spune în comunicatul emis de Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii