Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secțiile Spitalului Județean Constanța, supraaglomerate. Ce au anunțat reprezentanții unității sanitare

ro

04 Jan, 2017 19:25 2627 Marime text
Din cauza variațiilor de temperatură, în ultima perioadă s-a înregistrat o creştere a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor, ceea ce a dus la o supraaglomerare a secţiilor, cum ar fi Secţia Medicală I, Gastroenterologie, dar și Pediatrie, unde numărul pacienților depașeşte numărul de paturi.

În secţia Medicala 1 sunt internaţi 40 de pacienti cu infecţii respiratorii, capacitatea secţiei fiind de 35 de paturi iar de la începutul sezonului şi până acum au fost efectuate peste 170 de internări, jumătate dintre acestea având la bază afecţiuni respiratorii.

Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa este supraaglomerată, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii.

In ultimele zile, au fost internaţi mai mulţi copii decât în mod obişnuit astfel că numărul internărilor ajunge şi la 30 într-o singură zi, în această perioadă, dublu faţă de alte perioade. In momentul de faţă în secţie sunt internaţi peste 100 de copii, în condiţiile în care secţia dispune de 75 de paturi. Totodată, mulţi dintre pacienţi sunt aduşi din judeţul Constanţa dar şi din judeţele Tulcea şi Ialomiţa

sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii