Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secţia de Ortopedie, un an de activitate Alexandru Şerban - „La Constanţa, şi salariile, şi şpaga sunt mai mici”

ro

28 Mar, 2013 00:00 17005 Marime text
Cea mai modernă Secţie de Ortopedie şi Traumatologie din ţară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa împlineşte un an. Echipa medicală este compusă din 19 cadre medicale, venite de la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Dacă în urmă cu un an, Secţia de Ortopedie a Spitalului  se afla într-o stare de deteriorare, acum bolnavii beneficiază de paturi ultramoderne, speciale pentru ortopedie şi instalaţii specifice afecţiunilor ortopedice. În secţie sunt în total 16 saloane cu 56 de locuri disponibile pentru pacienţii constănţeni.

În acest an, pe Secţia de Ortopedie, condusă de doctorul Alexandru Şerban, au fost internaţi 1.900 de pacienţi, din care 1.800 au fost operaţi. „Într-un an, niciun pacient nu a fost trimis la Bucureşti. Noi executăm, la Constanţa, cele mai complicate operaţii”, a declarat, ieri, şeful Secţiei de Ortopedie, Alexandru Şerban. Acesta a mai spus că Secţia de Ortopedie funcţionează după principiile celei din cadrul Spitalului Floreasca. „Am lucrat la Spitalul Floreasca 29 de ani, de aceea în momentul în care am venit la Spitalul din Constanţa am decis să fac anumite schimbări. Astfel, am înfiinţat trei linii de gardă, care pot opera pacienţii la momentul potrivit. De asemenea, consultaţiile nu se mai fac pe secţie, dar la Unitatea de Primiri Urgenţe. În aşa fel, am redus erorile medicale”, a mai adăugat Alexandru Şerban. Datorită dotărilor de pe Secţie, pacienţii au scăpat de extensii (greutăţile agăţate de picior), ei putând fi operaţi imediat. Mai mult, radiografiile se fac la patul pacientului. Secţia de Ortopedie este dotată cu un bloc operator care se întinde pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, are patru săli de operaţii. Blocul operator a fost prevăzut cu un sistem de ventilare cu flux laminar, aşa cum sunt dotate doar câteva mari spitale din ţară şi din Europa, tehnologie care determină o scădere masivă a infecţiilor intraspitaliceşti. Secţia de Ortopedie este dotată şi cu un salon post operator, complet echipat, în care sunt monitorizaţi pacienţii care ies din operaţie. În noul sector destinat pacienţilor abia operaţi, există şase paturi, dotate toate cu echipamente care oferă cadrelor medicale informaţii despre starea bolnavilor. Două dintre paturile din acest sector sunt destinate cazurilor mai grave şi au sisteme care permit medicilor să afle inclusiv greutatea bolnavilor. Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 10,2 milioane de euro, din care şapte milioane au fost alocaţi aparaturii şi echipamentelor medicale, iar 3,2 milioane au fost destinaţi amenajării. Secţia este dotată şi cu un aparat de radiologie unic în ţară, care diagnostichează afecţiunile cu mare precizie.

Medicii bucureşteni operează la Constanţa

Şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie este dr. Alexandru Şerban, medic ortoped cu mai mult de trei decenii experienţă în acest domeniu. „Am venit în Constanţa după 29 de ani la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Orice medic şi-ar dori să muncească în asemenea condiţii. Nu am venit singur din capitală, ci cu încă şapte medici, colegi de-ai mei de la Floreasca. După mine au mai venit şi rezidenţi, şi asistenţi. În total suntem 19 cadre medicale”, a mai menţionat medicul Alexandru Şerban. Fiind întrebat de şpagă, acesta, mai în glumă, mai în serios, a zis că „este este mai mică decât la Floreasca”. Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală se află la etajul patru al spitalului judeţean, pe acelaşi palier cu noua clinică de Chirurgie Cardio-Vasculară, condusă de dr. Marius Militaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Micu 14 Sep, 2016 07:47 Nu se cere spaga iar coportamentul e de 10 chiat e alceva.
  • maria 18 May, 2013 16:21 seful, cel mai...,iar ceilalti dupa el
  • elena 28 Mar, 2013 09:33 MINCIUNI,INTREBATI CAT DAU PACIENTII