Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se repetă povestea Constanţa Sea Hotel din Portul Tomis? Italianul Serghie a vândut şi terenul de pe strada Traian, şi proiectul blocului-turn (galerie foto)

ro

19 Jun, 2014 00:00 6139 Marime text
La Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa a fost depus proiectul „Construire imobil 2 S+ P+11-13 E - locuinţe colective + terasă circulară“, în vederea luării deciziei etapei de încadrare. Investiţia urmează să fie realizată pe terenul de pe strada Traian nr. 68A din municipiul Constanţa, înregistrat cu număr cadastral 5866 şi intabulat în Cartea Funciară nr. 20822 a municipiului Constanţa. Titularii proiectului sunt Ilie și Aneta Panait, cu domiciliul în municipiul Constanța, strada Ileana Cosânzeana.
 
Potrivit memoriului depus la APM, terenul pe care se va ridica blocul de 13 etaje se află în intravilanul oraşului Constanţa, pe strada Traian nr. 68A. Conform certificatului de urbanism nr. 435 din 27.02.2014, eliberat de Primăria Constanta, amplasamentul se află în zona funcţională destinată locuirii. Suprafaţa proprietăţii este de 583,09 mp şi are o formă trapezoidală. Vecinătăţile terenului sunt: la nord-est - proprietate a persoanelor fizice şi juridice, pe o lungime de 35,83 m, la sud-est - domeniul public, strada Traian, pe o lungime de 19,55 m, la sud-vest - domeniul public, alee de acces pe o lungime de 27,07 m, la nord-vest - proprietate a persoanelor fizice şi juridice, pe o lungime de 18,70 m. Blocul va avea o suprafaţă construită de 428,75 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 5.841,34 mp. Accesul pietonal şi carosabil pe parcelă se realizează dinspre latura de sud-vest, de pe aleea carosabilă de acces, şi dinspre sud-est, de pe strada Traian. În prezent, terenul este liber de construcţii, iar vegetaţia crescută pe acesta este spontană, fără valoare biologică şi dendrologică.
 
Bloc-turn cu 13 etaje, două subsoluri şi terasă circulară
 
Clădirea propusă va avea următoarele funcţiuni: parter - 428,75 mp, din care, pe suprafaţa fără spaţii tehnice (359,4 mp), se vor regăsi holul de acces în clădire, spaţii pentru depozitare, birouri de administraţie, uscătorie, un grup sanitar, spaţii tehnice, scara dintre subsoluri şi parter, casa scării, ce face legătura, pe verticală, cu etajele superioare, puţurile lifturilor pentru persoane şi puţurile platformelor auto. În cele două subsoluri, se vor regăsi garajele auto, un adăpost local antiaerian, goluri de ventilare naturală a garajului, o rezervă de apă. Etajele 1-13 vor avea suprafeţe de 433,3 mp. La exterior, clădirea va fi prevăzută cu trotuar pe latura de nord-est, cu lăţime de 0,60 m, pe latura de nord-vest, trotuarul va avea 1,50 m, pe latura de sud-est, trotuarul ce face legătura între treptele de acces în clădire şi trotuarul străzii Traian va avea 1,50 m. Forma în plan este dreptunghiulară şi se înscrie în dimensiunile 17,09 X 25,10 m. Structura de rezistenţă va fi din stâlpi şi grinzi realizate din beton armat, iar fundaţia, din beton armat. Pentru finisare, pereţii interiori vor fi gletuiţi, iar apoi se va aplica vopsea lavabilă de interior. Băile şi bucătăriile vor avea pereţii şi pardoselile placate cu plăci ceramice de interior. În camerele de zi şi dormitoare, pardoselile vor fi placate cu parchet, iar cele din holurile apartamentelor, din placaj ceramic. Tâmplăria interioară va fi din lemn stratificat. Pardoselile holurilor caselor de scară vor fi placate cu plăci ceramice antiderapante. De asemenea, pardoselile garajelor vor avea finisaj de şapă autonivelantă. Cât priveşte acoperişul, acesta va fi tip terasă.
 
Cum a ajuns proiectul investiţiei de la Quadrifoglio SRL la Ilie Panait
 
Iniţial, beneficiarul certificatului de urbanism nr. 2254, eliberat de Primăria Constanţa pe data de 31 iunie 2013, a fost SC Quadrifoglio SRL. Potrivit informaţiei publicate pe site-ul Primăriei Constanţa, certificatul de urbanism nr. 2254/31.07.2013 presupune „Construire Imobil 2S+P+11-13E, cu destinaţia locuinţe colective“. Acesta urma să fie construit pe strada Traian nr. 68A, până pe data de 31 iunie 2015. Interesant este că, în anul 2008, consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construcţie imobil, apartamente 2S+P+11-13E, ce urma să fie situat în strada Traian nr. 68A, zona BCR, pe un teren de 583,52 mp, proprietate a SC Quadrifoglio SRL. Potrivit proiectului de hotărâre din 2008, pe terenul de pe strada Traian urma să fie realizată o construcţie cu regim de înălţime 2S+P+11-13 E, cu destinaţia apartamente - 42 de unităţi locative. Proiectul mai presupunea înfiinţarea a 46 de locuri de parcare în incintă, la nivelul celor două subsoluri.
 
Povestea terenului de pe strada Traian nr. 68A
 
Pe data de 12 ianuarie 2001, Pia Dermengiu a vândut terenul de 583,52 mp către societatea Quadrifoglio SRL, pentru 109.000 de dolari, reprezentând, la acea vreme, suma de 2.845.000.000 de lei vechi. La rândul său, Pia Dermengiu a dobândit terenul prin sentinţa civilă 9134/1998, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul civil 3801/1998, rămasă definitivă şi irevocabilă, punerea în aplicare efectuându-se în baza procesului-verbal de predare-primire, încheiat la data de 6.04.1999 cu Primăria Constanţa, în baza Hotărârii Consiliului Local al municipiului Constanţa la data de 10.03.1999. Ulterior, pe 5 martie 2008, a fost încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a terenului de 583,52 mp, situat pe strada Traian nr. 68A, între Quadrifoglio SRL (cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Mihai Viteazu nr. 60) şi SC MCF Construct Instal SRL (cu sediul în municipiul Constanţa, strada Vârful du Dor nr. 7), reprezentată de Cristian Gabriel Panait. Antecontractul a fost prelungit până la data de 15 decembrie 2008, iar în anul 2009, ambele părţi au renunţat la încheierea contractului final de vânzare-cumpărare. Anul trecut, mai exact pe 19 august 2013, terenul de pe strada Traian 68A a fost cumpărat de la SC Quadrifoglio SRL de către Ilie Panait şi Aneta Panait. Preţul de vânzare a fost 496.742,72 de lei (111.600 de euro, calculat la cursul BNR de 4,45 de lei pentru 1 euro).
 
Despre Quadrifoglio SRL
 
Quadrifoglio SRL este o societate cu acţionari italieni. Însă dintre cei cinci care au pus bazele afacerii, un singur nume iese în evidenţă: Ion Cristian Serghie, cetăţean italian născut în Eforie. Acesta a atras atenţia opiniei publice prin implicarea într-o serie de afaceri. În firma Quadrifoglio, Serghie este asociat cu Ezio Chemelli, Livio Merler, Fiorella Povoli şi Lorenza Ravagni. Ion Serghie are, în Constanţa, pe lângă Quadrifoglio, alte opt societăţi şi mii de metri pătraţi de teren. Agheben Tullio, Santoni Tullio, Damiano Merler, Luigi Marchetti, Zoldan Manlio, Guido Lorenzini, afaceristul Valentin Gheorghe Ionescu (concesionarul Portului Turistic Tomis şi inculpat în dosarul retrocedărilor) sau Virgil Berariu sunt partenerii de afaceri ai lui Serghie în Tomrad Communication, Invest Consult Service, Act Consulting Service, RDC International Consulting, Quality House, Firflylogistic SRL, Luxury House Construction şi Mamaia Luxury Construction. Serghie deţine SC Nefermin SRL şi societatea Dominic Mar. Societatea Satu&Fase îi are ca asociaţi pe SC Socorota Ltd. Cipru şi pe Serghie, care administrează afacerea. Un alt partener de seamă al lui Serghie este cunoscutul Sorin Strutinsky, cei doi fiind acţionari în firma M&D Farers Invest. La rândul său, Strutinsky este un apropiat al edilului Mazăre. Trebuie să amintim şi proiectul Constanţa Sea Hotel din Portul Turistic Tomis, care, iniţial, aparţinuse SC Satu&Fase SRL. Acum, în locul Constanţa Sea Hotel, va fi construit primul hotel Hilton de pe litoral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii