Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se deschide cea mai mare expoziţie de încălţăminte şi îmbrăcăminte din acest an Târgul "Confintex", la ediţia a 93-a

ro

30 Nov, 2010 00:00 2387 Marime text

ccina_-_danut_juganaru_aurelientiu_popescu.jpg Mâine, la ora 12.00, la Pavilionul Expoziţional, se deschide oficial cea de-a 93-a ediţie a Târgului de îmbrăcăminte şi încălţăminte "Confintex".

Organizatorii, SC Expoconfintex SA şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, se aşteaptă la un număr mare de vizitatori care vor trece pragul târgului, cu atât mai mult cu cât prima zi de deschidere, 1 decembrie, coincide cu o zi liberă.

Ediţia de Crăciun din acest an găzduieşte nici mai mult, nici mai puţin de 175 de firme de renume din întreaga ţară în domeniul confecţiilor textile şi de marochinărie, firme care spun "prezent" la fiecare ediţie organizată de Expoconfintex şi nu numai.
Aşa cum a declarat directorul general al CCINA, Dănuţ Jugănaru, cea de-a 93-a ediţie a târgului este cea mai mare organizată din ultimii ani, Pavilionul Expoziţional fiind neîncăpător comparativ cu cererile de agenţi economici care au dorit cu orice preţ să vină şi să-şi expună marfă. "Ne bazăm pe profesionişti, pe comercianţi cu state vechi la târguri. Avem o participare masivă la acest târg. Am fost nevoiţi să mutăm toate standurile cu marochinărie, încălţăminte, la Perla, ca să le facem loc tuturor". Programul târgului va fi cel cu care constănţenii, şi nu numai, s-au obişnuit: de miercuri, 1 decembrie, până sâmbătă, 4 decembrie, vizitatorii pot veni la Pavilionul Expoziţional şi la Perla în intervalul 10.00 - 19.00, iar duminică, în ultima zi a târgului, între 10.00 şi 16.00.

La rândul său, Aurelienţiu Popescu, directorul SC ExpoConfintex SA, a susţinut că la Constanţa are cele mai bune condiţii din ţară în ceea ce priveşte suprafaţa de expunere a standurilor, excepţie făcând pavilionul Romexpo din capitală: "Sper să încheiem anul cu bine. Zona Constanţa a devenit polul modei româneşti, iar la anul, aici, vor fi reuniţi toţi expozanţii de modă din toată ţara. Sper să reuşim să păstrăm imaculată imaginea organizatorilor. Ar fi bine să facem cea de-a 100 ediţie a Confintex la Mamaia". Directorul SC Expoconfintex SA a venit şi cu câteva previziuni în ceea ce priveşte situaţia industriei de textile şi marochinărie anul viitor, în condiţiile în care preţul materiei prime va creşte substanţial. "Din informaţiile noastre, asiaticii au început deja să crească preţul la materii prime cu 30% - 60%, ceea ce este foarte îngrijorător pentru producătorii români. Se pare că aceasta este o strategie internaţională pentru ca anumiţi producători din lume să dispară. Industria va fi puternic afectată", a mai adăugat Popescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii