Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoarea colonelului Remus Macovei a avut ecou? Secția de Neurologie a Spitalului Județean ar putea intra în reabilitare (documente)

ro

29 May, 2015 00:00 3501 Marime text
Scrisoarea deschisă a colonelului în rezervă Remus Macovei, trimisă ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, pare să fi avut oarecare ecou la Guvern. După ce a fost internat în secţia de Neurologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, col. (r) Remus Macovei, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria“ Constanţa, a dat publicităţii o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătăţii, social-democratul Nicolae Bănicioiu, în care face referire la condiţiile din unitatea sanitară, pe care le consideră deplorabile.
 
Despre experiența fostului cadru militar în spitalul din Constanța puteți citi mai multe pe ZIUA de Constanța:
„Am asistat la scene de coşmar în Spitalul Judeţean Constanţa“: Colonelul în retragere Remus Macovei îi cere socoteală ministrului Sănătăţii 
 
Potrivit vicepreședintelui cu atribuții de președinte al CJC, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean de ieri, aleșii au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2015 al CJC, care cuprindea modificări privind sumele alocate Spitalului Judeţean Constanţa. Astfel, au fost alocaţi bani pentru finalizarea modernizării Clinicii Chirurgie 1, de la etajul V al spitalului. Suma se ridică la 3 milioane de lei. Așadar, Constanţa va avea, până la toamnă, o nouă secţie de Chirurgie, la standarde europene, iar pacienții, „cazați“ în prezent la etajul IX, se vor putea muta în saloane și rezerve nou reabilitate. Consiliul Judeţean Constanţa a alocat, ieri, încă 3 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor. Potrivit lui Dragomir, după finalizarea lucrărilor la secţia de Chirurgie, va veni rândul Clinicii de Neurologie să intre în reparaţii capitale, cu bani promiși de Ministerul Sănătăţii, CJC fiind responsabil de cofinanţare. Ministerul de resort ar trebui să aloce pentru acest obiectiv aproximativ 9 milioane de lei la cea de-a doua rectificare bugetară, iar CJC trebuie să vină cu partea sa, de 800.000 - 900.000 de lei, după spusele lui Cristinel Dragomir, vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii