Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scena „Callatis-ului", invaluita in fum de mici si carnati (galerie foto)

ro

15 Aug, 2009 02:11 3272 Marime text

cap_2.jpg„Hit-urile Verii" au răsunat la Festivalul „Callatis", în seara de joi, spectacolul fiind un maraton muzical al celor mai difuzate cântece ale momentului. Prezentatori au fost Alina Sorescu şi Vali Bărbulescu. Ambii prezentatori şi-au făcut datoria cu brio, chiar dacă Alina Sorescu a mai „dat" şi câteva rateuri, cea mai amuzantă fiind aceea a anunţării înfrăţirii Mangaliei cu oraşul Vevey din Elveţia, deşi acest lucru nu a avut loc.

Au cântat DJ Project, Morris, Davis Deejay feat Dony, Laurenţiu Duţă, Cream (Claudia, care este mangaliotă get-beget, revine astfel la „Callatis" după ce, în urmă cu doi ani, a avut un conflict deschis cu directorul de atunci, Gabriel Cotabiţă, „dispărut" între timp din peisajul festivalului), Ela Rose, Conect R, Andreea Bănică, Andreea Bălan, Akcent, Alina Sorescu, Alex, Nick Kamarera&Deep Side Deejays, Alina Sorescu, Vali Bărbulescu feat Damon.

În cadrul serii a avut loc un recital-omagiu dedicat lui Michael Jackson, aproape toţi invitaţii urcând pe scenă în cadrul unui proiect comun, intitulat „No man in the mirror". Claudia de la „Cream" şi Laurenţiu Duţă au interpretat câteva melodii ale starului dispărut în urmă cu o lună, iar la finalul serii, interpreţii de la „Hit-urile Verii" i-au dedicat „regelui pop" melodia „We are the World".

Seara trecută, pe scenă au urcat, la „Callatis Eco Show", Mihai Trăistariu, Ana Lesko, Animal X, Vunk, Hora, Delia, Celia, Corina, Bere Gratis, Hara, Blaxy Girls, iar în recital a fost, în faţa spectatorilor din sudul litoralului, Fun Factory, care s-a ales şi cu o stea de mare pe aleea cu acelaşi nume.

callatis.jpgComerţ sălbatic, la festivalul tuturor românilor

Dacă primăria ne îndeamnă, în fiecare seară, să petrecem, pe banii mangalioţilor, alături de PSD şi liderul său, Mircea Geoană, acelaşi lucru se poate spune şi despre chioşcarii din Portul Turistic, care, anul acesta, au bătut orice record în materie de... diversitate. De la baloane şi maimuţoi chiţăitori, la porumb fiert sau copt cu feonul, de la iconiţe de alamă la chivece cu flori (!), acadele, floricele, bere şi, firesc - fiind vorba despre un festival patronat de un lider PSD - nelipsiţii mici şi cârnaţi.

Care nu doar că te imbie pe moment să îi cumperi (la suprapreţ, că aşa le stă bine „comersanţilor" de Mangalia), dar îţi lasă pe haine, pentru acasă, destul miros să stârneşti şi pofta vecinilor. Pentru că seară de seară, scoica festivalului „Callatis" cu greu o mai zăreşti de fumul dens, greoi, de carne prăjită, iar drumul spre un locşor bine păzit de cerberii primăriei din faţa scenei devine un adevărat calvar.

În locul celor trei - patru chioşcuri care funcţionau anii trecuţi în zonă, ediţia 2009 a bătut orice record: aproape 30 de tarabe insalubre pe malul mării, pe drumul ce duce către scenă.

{mos_ri:Callatis,festival}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • locuitor al Mangaliei 18 Aug, 2009 09:47 La ce turisti neciopliti vin pe litoral, plebea vacantelor, taraba este prea mult pentru ei. Sunt oameni priceputi si scoliti pe litoral, dar unde unii turisti nu vor intra nici cu gandul. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine... Anotimpul nostru preferat este toamna, cand scapam de invazia nomazilor!
  • karadeniz 15 Aug, 2009 07:48 Taraba tinde sa devina brandul Mangaliei.Turismul adevarat se face de oameni priceputi si scoliti. Mangalia nu va ajunge prea curand la acest stadiu.