Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saracul Mazare

ro

22 Sep, 2008 00:00 1585 Marime text
Atasamente: 1222023398.pdf
1222023398.jpg

Seful administratiei publice locale are aceiasi datornici, grecul Ioannis Skantzikas si societatea Nisipuri SA

Primarul Radu Mazare si-a actualizat, pe pagina de Internet a institutiei pe care o conduce, declaratia de avere. In editiile viitoare vom prezenta averile tuturor consilierilor locali. Edilul a completat declaratia, chiar daca ultimul astfel de document fusese semnat in prima luna a acestui an. Insa, Mazare a omis sa-si depuna o declaratie de sfarsit de mandat, asa cum s-ar fi cuvenit. Noul act declarativ nu arata mari schimbari fata de ultimul completat. In declaratia de avere inregistrata pe 18 ianuarie a.c., mai-marele urbei spune ca are o salupa Bayliner cu remorca, depozite bancare in valoare de 2.495 USD si 8.811 euro, conturi de 5.500 USD si 623 de lei, dar si 230.000 euro cash. Noul act pastreaza ambarcatiunea si remorca. In ceea ce priveste finantele declarate, Mazare nu sta asa bine cum ne-am fi asteptat. Mai are in cont 6.330 de dolari si 68 de euro. Intr-un depozit bancar are 8.882 euro.

Declaratia nemotorizata

Banii cash nu i-a cheltuit, din ianuarie. Ce-ar avea sa-i ia DNA-ul? Mai nimic. Si asta in conditiile in care mai-marele urbei nu are nici macar casa. Ca doar a declarat ca sta cu chirie. Dragile lui masini de epoca nu apar in declaratia de avere. Nu-i bai, ele apar pe strazile Constantei. Edilul a spus, la un moment dat, ca nu este nicio problema ca nu declara diversele bunuri cu care se lauda, pentru ca "sunt luate pe firme". Si masinile nu-i lipsesc si nici nu a dus lipsa de ele de-a lungul timpului. A pornit la drum cu limuzinele: un Lincoln Continental, pe care l-a condus timp de sase ani, si un Chrysler New Yorker. S-a despartit, insa, de ele si a pornit pe calea masinilor de teren. Pentru ca, daca vrei sa atragi atentia, trebuie, fara doar si poate, sa-ti achizitionezi si masini pe masura. Asa ca Mazare s-a gandit ca ar fi bine sa-si implineasca pasiunea pentru autoturismele cu ani de fabricatie demult apusi. Totul a inceput cu un Morgan rosu, decapotabil. Apoi, dupa ce a facut furori cu acesta, si-a mai luat un Jeep Willis, fabricat in Germania, in 1968. Pretul de achizitie: numai 11.000 de euro. Sau cel putin asa sustine edilul. Ultimul model pe care Mazare l-a achizitionat a fost vedeta la vremea sa, in perioada 1970-1990: o Toyota Land Cruiser, ce are ca an de fabricatie 1977. De data aceasta, masina a fost achizitionata de pe Internet. Insa, colectionarul nostru nu se opreste aici. Mai vrea un Studebaker Dictator, fabricat in 1937. Umbla vorba prin targ cum ca aceste masini au fost fabricate numai in perioada 1927-1937 si, in ciuda "varstei inaintate" a automobilului, mai-marele urbei spune ca a dat numai zece mii de euro pe acest exemplar. Parcul auto al lui Radu Mazare este completat, dupa propriile-i spuse, de un Jaguar si un Cadillac Escalade.

Primarul-hotelier

Primarul este implicat in opt firme: SC Sigma Trading SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Comtext SA, SC Concordia Press, SC Tomis Marketing Service, SC Xenoti SRL, SC Conpress Grup si SC Royal Distribution Service. Firma Xenoti detine Hotelul Flora din Mamaia. Cu ele a castigat 122.847 de lei. Ca orice om cu dare de mana, chiar daca in declaratie pare cam sarac, Radu al nostru a imprumutat niste banuti unor prieteni aflati la ananghie. Mai precis, grecul Ioannis Skantzikas are sa-i dea, de cativa ani buni, 600.000 de euro. Edilul a mai imprumutat 1.626.310 lei si firmei Nisipuri SA, care trece prin momente foarte grele. Ambii datornici apareau si in declaratia de avere din luna ianuarie. Nici salariul sefului administratiei locale nu s-a mai majorat o data cu noul mandat. Mazare se duce la serviciu pentru 60.369 de lei anual.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii