Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate după sărbători (video)

ro

27 Apr, 2011 00:00 2749 Marime text
detoxifiere_dupa_pasti_3.jpgCa de fiecare dată, după sărbători, românii ajung la spital cu probleme digestive din cauza exceselor. Alimentele cu multă grăsimi şi dulciurile de Paşti suprasolicită sistemul digestiv, aşa că este timpul pentru o cură de detoxifiere. Medicii recomandă pentru această perioadă o alimentaţie sănătoasă, cu fructe şi legume proaspete, ceaiuri şi lactate.

Bucatele tradiţionale de Paşte solicită la maximum stomacul şi ficatul. Tocmai din acest motiv, medicii recomandă după sărbători cure de detoxifiere. Un secret ar fi consumul crescut de fructe si legume, care fac adevărate minuni. În plus, trebuie neapărat să renunţaţi la dulciuri, paste făinoase, carne şi alimente bogate în colesterol.
Medicii recomandă totodată creşterea consumului de apă, lactate şi ceaiuri din plante, la cel puţin doi litri pe zi. Pentru a accelera ritmul în care organismul revine la normal, trebuie să faceţi sport cel puţin de două ori pe săptămână, spun medicii. După mâncare sunt recomandate plimbările lungi, în timp ce somnul este contraindicat.
Detoxifierea presupune o alimentaţie sănătoasă şi uşoară. Medicii spun că trebuie să renunţaţi în această perioadă la sucuri carbogazoase şi cafea. În schimb varza crudă, spanacul, salata verde, roşiile şi castraveţii, fac adevărate minuni pentru digestie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii