Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a deschis Forumul Apei 2011 la Palatul Parlamentului Felix Stroe, directorul SC RAJA SA - „Îmi asum răspunderea de a fi un partener activ ce va lupta pentru calitatea apei" (galerie foto)

ro

14 Jun, 2011 01:00 4136 Marime text
raja_bun.jpgSC RAJA SA prin directorul general Felix Stroe a primit premiul pentru operatorul regional cu cele mai bune performanţe în certificarea sistemelor de management, iar Patronatul Apei a fost premiat pentru promovare şi implicare în regionalizarea serviciilor de apă şi canalizare

Timp de trei zile, peste o sută de companii de apă din ţară şi din străinătate s-au reunit la Palatul Parlamentului pentru o serie de manifestări dedicate îmbunătăţirii calităţii apei, dar şi prezentării tehnologiilor de ultimă oră menite a îmbunătăţi resursa naturală.

Manifestările dedicate celei de-a 13-a ediţii a Forumului Regional al Apei - ExpoApa 2011au fost deschise ieri de preşedintele Asociaţiei Române de Apă, Vasile Ciomoş, dar şi de Felix Stroe, preşedintele Patronatului Apei şi directorul general al SC RAJA SA Constanţa. Printre membrii de seamă care au participat la deschidere s-au numărat Paul Reiter, directorul executiv al Asociaţiei Internaţionale de Apă, Durk Kroll, directorul Platformei pentru dezvoltare în sectorul apei din cadrul Comisiei Europene, Winfried Schmictt, din partea Patronatului German al Apei, dar şi Constantin Becciev, directorul Asociaţiei de Apă-Canal din Republica Moldova. De asemenea, la eveniment participă şi peste 1.500 de reprezentanţi ai operatorilor de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare, ai institutelor de învăţământ superior şi cercetare, dar şi ai instituţiilor financiare internaţionale.

DSCF3158.jpgLucrările Forumului au fost deschise de către Vasile Ciomoş, preşedintele ARA, urmat de Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA Constanţa şi preşedintele Patronatului Apei din România. Stroe le-a vorbit colegilor săi şi oaspeţilor prezenţi în sală despre importanţa ramurilor serviciilor pentru populaţie, despre strategia naţională în domeniu, dar şi despre situaţia prin care trec la acest moment toate regiile din ţară, despre reforme şi ajustări majore, pentru a fi în concordanţă cu Normele şi Directivele Europene. „Îmi asum răspunderea de a fi un partener activ, care va lupta pentru calitatea apei", le-a spus Felix Stroe celor prezenţi.

Preşedintele ARA: „RAJA a fost mereu aparte"

DSCF3164.jpgImediat după cuvântul de deschidere, toţi participanţii la eveniment au vizitat cele câteva zeci de standuri ale operatorilor de apă din ţară şi ale producătorilor de echipamente de înaltă calitate. Standul SC RAJA SA Constanţa, poziţionat şi foarte bine, a fost unul dintre cele mai vizitate şi apreciate. Pe la stand au trecut şi Sulfina Barbu, preşedintele Comisia pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic, care s-a arătat încântată de calitatea investiţiilor care s-au realizat la nivelul judeţului Constanţa în ultimii ani. Şi preşedintele ARA, Vasile Ciomoş, a vizitat standul operatorului de apă constănţean, aprecierile sale fiind doar unele pozitive: „RAJA a fost mereu aparte. La Constanţa, acolo unde este unul dintre cei mai mari operatori de apă din ţară, se întâmplă lucruri minunate. Apreciez de fiecare dată suportul pe care îl dă Felix Stroe în reforma sectorului, dar şi în abordarea şi rezolvarea unor aspecte tehnice ale Patronatului Apei".

La rândul său, Felix Stroe a abordat subiectul legat de oportunităţile foarte bune care se creează la astfel de manifestări, pentru dezvoltarea tehnologiilor pe care fiecare operator în parte le are: „Este o oportunitate foarte bună de a intra în contact cu celelalte companii din domeniu din ţară şi din străinătate. Noi cel puţin venim cu noutăţi în tratarea apei potabile şi cu un concept nou pentru furnizarea acesteia", a spus directorul Felix Stroe.

Astăzi, German Water Day

DSCF3167.jpgIeri, după manifestările ştiinţifice, a urmat şi o şedinţă a Adunării Generale a ARA, dar şi o alta a Patronatului Apei. Astăzi, de la ora 11.00, are loc deschiderea oficială a Conferinţei Tinerilor Profesionişti „Inovaţii în domeniul alimentării cu apă, canalizării şi managementului calităţii", dar şi un workshop dedicate tratării apelor uzate, în cadrul căruia patronatul german al apei va prezenta cele mai performante tehnologii germane. Ultima zi a manifestării este dedicată unei conferinţe tehnico-ştiinţifice legate de modernizarea proceselor de tratare a apei, dar şi unei conferinţe internaţionale intitulate „Zece ani de provocări pentru sectorul apei". De asemenea, vor fi organizate câteva mese rotunde cu prezentarea celor mai bune practici din Germania, SUA, Olanda, Bulgaria etc., precum şi o expoziţie cu participare internaţională specializată pe noile tehnologii în sectorul apei.

Printre invitaţii forumului se mai numără şi Mark Gitenstein - ambasadorul SUA, Liu Zengwen - Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Shin Ogawa - şeful Secţiei Economice a Ambasadei Japoniei, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului şi Pădurilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ali 14 Jun, 2011 15:54 Felicitari d-na Candet