Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Piaţa Chiliei se plăteşte factura la apă cu jandarmii la uşă (galerie foto)

ro

26 Oct, 2011 02:15 1955 Marime text
Raja_DSCF2792.jpgUnii constănţeni, în mod deosebit cei care locuiesc în Piaţa Chiliei, au găsit un mod inedit de a evita cozile de la ghişeele societăţii RAJA SA. Aceştia refuză să plătească cu lunile facturile la consumul de apă şi scot banii doar atunci când la poartă vin reprezentanţii societăţii RAJA SA însoţiţi de jandarmi şi poliţişti. Scenariul de repetă lună de lună: angajaţii societăţii RAJA SA trimit avertizări către rău platnici, care, în mod normal, ar trebui să se grăbească să-şi achite datoriile. Dar pentru că lenea e cucoană mare, mulţi dintre ei aşteaptă să vină RAJA la ei pentru a încasa banii. Aşa s-a întâmplat şi în cursul zilei de ieri, când echipele societăţii RAJA SA, însoţite de jandarmi, s-au deplasat la cinci adrese, toate situate în Piaţa Chiliei.

raja_DSCF2786.jpgAmeninţaţi cu debranşarea de la reţeaua de apă, constănţenii vizaţi au găsit imediat bani şi au achitat pe loc facturile. Pe „lista neagră" a rău platnicilor se afla şi abonatul Iaşar Denis, de pe strada Ciprian Porumbescu nr. 65. Acesta a uitat să-şi mai achite factura la apă încă de vara trecută, adunând o datorie de 1.831 de lei. De altfel, abonatul respectiv a mai fost „vizitat" şi în vară de reprezentanţii RAJA, tot pentru datorii. La o altă adresa, pe strada Mărăşeşti, o femeie s-a dat în spectacol, înjurându-i ca la uşa cortului şi pe reprezentaţii RAJA, şi pe jandarmi, şi pe jurnalişti. Femeia a scos furtunul şi i-a stropit cu apa neplătită pe cei pe care îi înjurase cu puţin timp înainte. Până la urmă, a scos din buzunar suma de 318 lei pe care o datora furnizorului de apă. „Am avut pe listă, pentru debranşare, 13 familii de romi din Piaţa Chiliei, care nu îşi plătiseră facturile la apă de câteva luni. Le-am trimis notificări, iar nouă dintre ei şi-au achitat în cursul zilei de luni facturile. Restul au achitat azi (n.r. ieri) facturile restante, speriaţi că vor rămâne fără apă", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al societăţii RAJA SA Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 26 Oct, 2011 13:01 si RAJA este de vina ca in acele conditii nu percepe niste penalizari destul de mari care sa-i faca pe acesti cetateni "onorabili" sa plateasca la timp.