Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate excepţionale, înregistrate de KMG International în primele nouă luni Zhanat Tussupbekov - „Performanţele sunt recorduri istorice“

ro

22 Oct, 2015 00:00 2616 Marime text


Grupul KMG International, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazakhstan KazMunayGas, a reuşit să obţină, în primele nouă luni ale acestui, an o creştere de 11% a rezultatului operaţional şi un profit net de 11,4 milioane de dolari, faţă de o valoare negativă de 30 de milioane de dolari în perioada similară din 2014.
 
„Performanţele operaţionale şi financiare atinse de Grup în perioada 2014 - 2015 sunt recorduri istorice şi au la bază măsurile adoptate pentru consolidarea şi optimizarea activităţilor de bază - rafinare, retail şi trading - în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane, fiind susţinute şi de sprijinul de circa 1,6 miliarde de dolari acordat de unicul acţionar din 2007 până în prezent. În contextul în care sectorul de rafinare a fost puternic afectat de criza financiară, strategia noastră pe termen lung a vizat extinderea şi modernizarea rafinăriei Petromidia Năvodari, dezvoltarea segmentului de retail în România, Bulgaria, Moldova şi Georgia, dar şi a celui de trading în Turcia, Franţa, Spania sau Singapore“, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.

Rezultat operaţional de 136,1 milioane de dolari

Grupul a înregistrat în primele nouă luni ale anului un rezultat operaţional (EBITDA) de 136,1 milioane de dolari, în creştere cu 11% faţă de nivelul consemnat în perioada similară din 2014. În perioada iulie - septembrie, profitul operaţional s-a ridicat la 54,1 milioane de dolari.
 
Pe fondul deprecierii majore a materiilor prime (ţiţei) şi a produselor finite, cifra de afaceri brută înregistrată de Grup în aceeaşi perioadă a scăzut cu 25%, de la aproximativ 10,3 miliarde de dolari, la 7,7 miliarde de dolari. Cantitatea de materie primă procesată de cele trei unităţi de producţie ale KMG International (rafinăria Petromidia Năvodari, rafinăria Vega Ploieşti şi divizia de petrochimie) în perioada ianuarie - septembrie a fost de 4,5 milioane de tone, în creștere cu 11%. În același timp, vânzările de produse finite (trading, exporturi) realizate de entitățile Grupului către stațiile Rompetrol și partenerii comerciali din regiunea Mării Negre și a Mării Mediterane s-au majorat cu 6%, pana la un nivel de 5,6 milioane de tone. Peste 36% din această cantitate a fost livrată prin subsidiarele din România, Georgia, Moldova, Bulgaria, iar restul, prin casa de trading - KMG Trading Elveția și Dyneff Franţa - Spania.
 
Exporturile Rompetrol Rafinare pe plan regional s-au apreciat în primele nouă luni ale anului cu circa 28% (peste 350.000 de tone).

Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România

Cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone de materie primă/an, Petromidia Năvodari este principalul activ al companiei Rompetrol Rafinare şi al KMG International, fiind cea mai mare rafinărie din Romania și una dintre cele mai moderne unități de profil din zona Mării Negre. Rompetrol Rafinare a oprit, în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie, activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, în vederea desfăşurării reviziei generale programate, ce are loc o dată la cinci ani. Nivelul total al lucrărilor și investițiilor care vor fi realizate în această perioadă este estimat la 77,5 milioane de dolari.

Vânzările de produse finite ale Grupului, în creştere

Pe plan intern, vânzările de produse finite ale Grupului prin subsidiarele Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream și Rompetrol Gas au atins, în primele nouă luni, un volum de circa 1,76 milioane de tone, în creştere cu 3% față de indicele obținut în perioada similară din 2014.
 
Reţeaua de distribuţie a carburanţilor Rompetrol în România este formată din peste 740 de puncte de alimentare (stații Rompetrol, Partener Rompetrol, Rompetrol Expres, baze interne de 9 și 20 mc), 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii, trei stații de îmbuteliere GPL la Constanța, Arad și Bacău, dar şi opt depozite (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zărnești, Oneşti și unul în incinta rafinăriei Petromidia).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii