Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii RADET şi CET au fost în şedinţă de lucru Când se vor încălzi caloriferele din apartamentele noastre?

ro

30 Oct, 2012 01:00 2973 Marime text
radet-calorifer02.jpgUltima săptămână din octombrie a adus ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute. Constănţenii şi-au scos din garderobă hainele de iarnă, cizmele şi umbrelele. În case s-a instalat frigul, iar toţi se întreabă când „ni se va da căldură?"

Conform legii, furnizarea de încălzire în regim permanent se va face dacă, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valorii medii ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici. Săptămâna trecută, reprezentanţii Regiei Autonome de Furnizarea a Energiei Constanţa (RADET) şi cei ai SC Electrocentrale Constanţa (CET) s-au întâlnit, într-un cadru de lucru, pentru a pune la punct ultimele detalii privind furnizarea agentului termic în sezonul rece care deja bate a început. „De la 1 noiembrie, daca trei nopţi consecutive temperaturile de afară vor fi sub 10 grade, şi la solicitarea RADET-ului vom începe furnizarea căldurii", a declarat Doru Oşlobeanu, directorul CET-ului. La rândul lor, reprezentanţii RADET au precizat că deocamdată nu au solicitat furnizarea agentului termic.

Factura, spaima constănţenilor fără subvenţii

La Constanţa, costul facturilor la încălzire va fi similar cu cel achitat iarna trecută, preţul gigacaloriei rămânând, deocamdată, la nivelul celui plătit în luna aprilie 2012, de 341,91 de lei. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că preţul cu care o gigacalorie este livrată către populaţie rămâne cel stabilit la începutul anului, de 341,91 de lei, astfel că facturile la încălzire vor rămâne similare cu cele din ultimul sezon rece. În municipiul Constanţa, 85.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Jumătate din populaţia racordată la acest sistem va plăti cei 341,91 de lei pentru o gigacalorie. Pentru restul constănţenilor, în funcţie de venituri, facturile la căldură sunt compensate prin ajutoare acordate atât de către Guvern, cât şi de către Primăria Constanţa, astfel încât să plătească acelaşi preţ ca anul trecut. Asociaţiile de locatari/proprietari sau persoanele fizice cu contracte individuale încheiate cu RADET Constanta vor depune cererile la sediul Primăriei de pe strada Ecaterina Varga nr. 25-27. Persoanele fizice cu contracte individuale încheiate cu CONGAZ, precum şi cei care se încălzesc cu butelii GPL la soba sau centrala cu funcţionare GPL, sau se încălzesc cu energia electrică (dispozitive de încălzire autorizate pe energie electrică sau centrală termică cu funcţionare electrică trifazată) vor depune cererile la sediul Primăriei de la City Park Mall (Sky Level). Persoanele fizice care se încălzesc cu lemne vor depune cererile la sediul Primăriei de pe strada Amzacea nr. 13.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii