Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii, în vizită la CCINA Constanţa

ro

09 Apr, 2014 00:00 1793 Marime text
Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) a primit, ieri, vizita directorului adjunct al Secţiei Comerciale a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, Ileana Răduţ, şi a consilierului comercial Alice Şapcaliu.
Secţia comercială a Ambasadei Marii Britanii sprijină companiile britanice care vor să investească şi să dezvolte activităţi în România, de aceea reprezentanţii acestei instituţii s-au interesat în mod deosebit de activitatea pe care o desfăşoară CCINA Constanţa, dorind însă să se familiarizeze şi cu activitatea Portului Constanţa. Pe lângă vizita la sediul CCINA, reprezentanţii ambasadei au mers şi la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi la două companii portuare.

Directorul general al CCINA Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, a prezentat Sistemul Camerelor de Comerţ din România, afirmând că acesta se aseamănă cu cel din Marea Britanie. De asemenea, directorul Jugănaru a precizat că CCINA este singura instituţie de gen din România care are în denumire noţiunea „navigaţie“, având firme membre din acest domeniu. Ion Dănuţ Jugănaru a vorbit şi despre Portul Constanţa, care are o importanţă deosebită atât ca port maritim, cât şi ca port fluvial. Conducerea CCINA Constanţa şi-a exprimat încrederea în dezvoltarea accentuată a Portului Constanţa, având în vedere poziţia sa strategică.

De asemenea, directorul general al CCINA a amintit de turismul de litoral şi de evoluţia acestuia din ultimii ani, de dezvoltarea agriculturii şi de necesitatea investirii în sisteme de irigaţii în Dobrogea. Au fost amintite şi alte domenii de activitate, foarte importante pentru judeţ, cum ar fi: industria energetică, industria alimentară, producţia de textile, mobilă, dar şi cea de materiale de construcţii. În România există, în acest moment, cea mai mare investiţie din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte parcurile eoliene. Totodată, la întâlnirea de ieri s-a pus accentul şi pe faptul că CCINA va acorda tot sprijinul necesar Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti pentru atragerea de investitori britanici în judeţul Constanţa şi pentru organizarea comună a unor întâlniri bilaterale B2B între firme constănţene şi britanice. Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea reciprocă a deschiderii şi a disponibilităţii pentru o colaborare eficientă pe viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii