Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA previne îmbolnăvirile în masă Fraţii Mihăilescu, de la „jaful" BTT la apa murdară pe care o dau clienţilor (documente)

ro

02 Aug, 2011 01:21 8158 Marime text
Raja_debransare_1.jpg

Echipele de control ale SC RAJA SA Constanţa au efectuat ieri mai multe verificări în staţiunea Costineşti care au scos la iveală grave abateri de la normele de sănătate publică.

„Terasele „Sabina", „Albert" şi „Leonida", toate aparţinând societăţii Complex Tineretului SRL, reprezentată de Nicuşor Mihăilescu, dar şi Complexul Poieniţa (hotel, restaurant şi terasa) aparţinând SC Orient Comex SRL, reprezentată de Dan Mihăilescu au fost debranşate de la sistemul de alimentare cu apă, iar canalizările au fost buşonate. La ora controlului, toate aceste unităţi de alimentaţie publică foloseau în amestec atât apa furnizată de RAJA, o apă certificată din punct de vedere calitativ prin sute de analize efectuate în laboratoare acreditate RENAR, cât şi apa provenită de la un puţ forat.

Raja_debransare_ONLINE_2.jpgAceastă sursă de apă nu este autorizată sau agreată de instituţiile competente", se arată într-un comunicat al societăţii constănţene. Mai mult, pentru apa din puţ nu există analize curente la nici unul din parametrii de potabilitate. Având în vedere faptul, că pe reţeaua de distribuţie interioară curgea atât apă furnizată de RAJA, cât şi din puţul propriu, lucru ce punea în pericol sănătatea publică a consumatorilor, aceste unităţi au fost debranşate de la sistemul de alimentare cu apă din stradă, iar sistemele de canalizare aferente acestor locaţii au fost buşonate. Totodată, pentru cele două societăţi s-au întocmit procese verbale de constatare în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni, pentru o cantitate de peste 15.000 metri cubi canal.

Raja_debransare_ONLINE_3.jpgCele două societăţi aparţin fraţilor Nicuşor şi Dan Mihăilescu, mari afacerişti de Capitală. Numele primului dintre ei apare într-un scandal legat de BTT, în care este acuzat că a obţinut mai multe terenuri cu ajutorul unor foşti directori ai societăţii. SC Complex Tineretului SRL îi are ca asociaţi pe Anne Mary Cristina şi Nicuşor Mihăilescu. Societatea deţine opt puncte de lucru în Costineşti şi este administrată de Theodor David. Nicuşor Mihăilescu mai figurează în societatea Sabina Trading Company. Pe de cealaltă parte, SC Orient Comex SRL este împărţită de Dan şi Veronica Mihăilescu.

„În ciuda, avertismentelor şi a sancţiunilor primite, locaţiile au continuat să funcţioneze, folosind apa din puţul neautorizat pentru care nu există analize, şi după debranşarea de la sistemul centralizat de alimentare cu apă, reprezentanţii acestor societăţi dând dovadă de o inconştienţă crasă în ceea ce priveşte respectarea unor cerinţe minimale privind sănătatea publică. SC RAJA SA Constanţa va depune sesizări oficiale către toate instituţiile statului competente (Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, Direcţia Sanitar-Veterinară, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral) să ia măsurile necesare ce se impun în această situaţie, pentru evitarea unor îmbolnăviri în masă a consumatorilor", a declarat Irina Cârstea, purtătorul de cuvânt al societăţii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii