Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat „Daca soferul ambulantei era baut, i se va retrage dreptul de practica"

ro

02 Jul, 2010 02:18 3573 Marime text
cap_7.jpgDosarul penal nu îl opreşte pe şoferul ambulanţei să îşi desfăşoare în continuare activitatea medicală

În cursul dimineţii de ieri, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa a demarat o anchetă internă pentru a stabili măsurile care se vor lua în legătură cu cazul pacientei care a solicitat salvarea din cauză că se simţea rău şi a fost rănită pe drum din cauza neatenţiei şoferului care a pus o frână puternică, iar aceasta s-a lovit de aparatura medicală.

Astfel, în urma anchetei interne, s-a stabilit că şoferul se face vinovat pentru că nu a anunţat incidentul prin staţie. Şi asistenta de pe ambulanţă s-a hotărât că este vinovată pentru că nu a pus femeia pe targă, ci pe scaunul de salvare, fără centură de siguranţă. În notele explicative pe care le-a dat atât ambulanţierul cât şi asistenta, se stipulează că femeia s-ar fi opus să fie aşezată pe targă şi astfel au pus-o pe scaun. „Pentru aceste capete de acuzare s-a hotărât să le tăiem 5% din salariu timp de trei luni", ne-a declarat şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, dr. Vasile Popescu.

ambulanta_40.jpgPotrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, şoferul ambulanţei, Memet Demirel, avea 0,43 miligrame/litru alcool în aerul expirat. În lege se stipulează că atâta timp cât incidentul a avut loc pe un drum public, şoferul ambulanţei ar fi trebuit să anunţe Poliţia în legătură cu cele petrecute, drept urmare, acesta s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi consum de alcool. Deşi şoferului de pe ambulanţă i s-a făcut dosar penal, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, dr. Vasile Popescu, ne-a declarat că „acesta îşi va continua normal activitatea şi dosarul penal nu îi va afecta munca în nici un fel. Nu avem de ce să îl dăm afară". De altă părere este însă şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban, inspector Ciprian Sobaru, care ne-a declarat că „potrivit legii, şoferul de pe ambulanţă nu mai poate avea activităţi pentru salvarea vieţilor omeneşti atâta timp cât deţine dosar penal pentru vătămarea corporală din culpă în timpul serviciului".

„Dosarul penal nu îl învinuieşte"

Şi Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă în acest caz, care va fi finalizată la începutul săptămânii viitoare. Pentru a afla şi părerea secretarului de stat, dr. Raed Arafat, l-am contactat telefonic, acesta declarând că „dosarul penal întocmit nu îl învinuieşte şi că teoretic şi-ar putea continua activitatea. Doar în cazul în care se va dovedi că acesta a consumat băuturi alcoolice în timpul serviciului, i se va retrage dreptul de practică".

Reamintim că tragica poveste a început miercuri, în jurul orei 5.30, când Georgeta Năstase şi-a anunţat rudele că nu se simte bine, iar acestea au sunat la Ambulanţă, echipajul sosind în aproximativ zece minute de la apel. În drum spre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, din cauza unui alt autoturism care i-a tăiat calea, şoferul ambulanţei, Memet Demirel, a frânat brusc, în zona Casa de Cultură, iar Georgeta Năstase a „zburat" înspre aparatura medicală. Şi asta fără a fi transportată în condiţii normale, pe targă, ci doar pusă pe un scaun, fără a fi asigurată în vreun fel. În urma incidentului, bătrâna s-a ales cu o fractură de piramidă nazală, dar şi cu umărul drept dislocat. Şoferul ambulanţei şi-a duc victima la spital şi apoi a plecat liniştit, fără a anunţa Poliţia de incident. Familia a anunţat organele abilitate, a făcut o plângere la Poliţie şi aşteaptă rezultatele examenului medico-legal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cititor 02 Jul, 2010 07:45 Dar infractorului criminal si spagar, Mircea Patrut, cand i se va face dosar penal? Si cand i se va opri odata dreptul de libera practica? Am aflat nu numai ca opreaza fundurile si cordurile in aceeasi sala, ca cere spagi imense, dar mai nou falsifica si actele oficiale. Tipul este penal fara nicio indoiala.