Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purentea, urmărit internaţional. Vezi la cine ajung banii publici Fostul şef al Biobazei, arestat pentru carduri falsificate

ro

10 May, 2011 01:20 6404 Marime text

cap_6.jpgSC Alfmob Exim a fost condusă şi de Adrian Mihai Mînăstireanu, actual director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

Numele lui Mihai Purentea a apărut în atenţia opiniei publice anul trecut, în septembrie.

Era director al Biobazei Constanţa şi administrator al SC Alfmob Exim SRL, societate care a câştigat licitaţia pentru serviciul de prindere, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân, de la Primăria Constanţa.

Pe la mijlocul lui septembrie 2010, un cameraman amator a filmat cum mai mult de 70 de câini erau eutanasiaţi la Biobază în condiţii animalice. Atunci, Purentea a fost cel care a răspuns în faţa asociaţiilor pentru protecţia animalelor şi a presei. Nu conducea Biobaza decât de puţin timp, însă a fost nevoit să facă faţă iureşului mediatic. La numai şase luni după neplăcutul incident, în martie 2011, Mihai Purentea era revocat din funcţia de administrator al SC Alfmob Exim SRL şi înlocuit cu Mircea-Gruia Matei. De ce, nu se ştie... Purentea spune acum că şi-a găsit un loc mai bun de muncă, într-un alt domeniu. Că este normal să vrei la mai bine. Însă nu a mai stat la discuţii într-atât încât să ne spună dacă nu cumva foştii săi şefi aflaseră de trecutul său... tumultuos. În aprilie 2009, un tânăr de 26 de ani era reţinut de poliţia Constanţa. El fusese dat în urmărire internaţională de către autorităţile belgiene, iar pe numele său se eliberase un mandat internaţional de arestare pentru falsificare de carduri. Oamenii legii spuneau că tânărul falsificase mai multe carduri bancare în perioada 2007 - 2008. Numele infractorului din 2009: Mihai Purentea.

„Ce rost are să mai dezgropăm morţii?!"

Potrivit autorităţilor belgiene, acesta, împreună cu alte persoane care deţineau echipament electronic de falsificare a unor instrumente electronice de plată, ar fi falsificat mai multe carduri, pe care apoi le-au folosit la extragerea unor sume de bani, în perioada 2007 - 2008. Faptele ar fi fost începute în Belgia, iar apoi continuate în Germania, Olanda, Maroc şi Canada. Sumele extrase erau destul de mici, variind între 600 şi 2.000 de euro, astfel încât titularii de cont să nu observe lipsa banilor. Întrebat dacă este vreo legătură între el şi arestatul din 2009, fostul administrator al Biobazei a început prin a nega. Apoi a rostit, înainte de a trânti telefonul: „Să lăsăm trecutul trecut. Ce rost are să mai dezgropăm morţii?!" Fostul angajator al lui Purentea, SC Alfmob Exim SRL are sediul pe strada Oneşti nr. 57, iar unic asociat este Laura Elena Martinez. Afacerea a fost condusă şi de Adrian Mihai Mînăstireanu, actual director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Martinez a preluat business-ul în mai 2010, atunci când l-a numit administrator pe Ionel Togan. Acesta a fost urmat la conducerea firmei de Mihai Purentea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pitbull 10 May, 2011 07:44 Aceasta Biobaza este mana cereasca pentru tot felul de abuzuri : medicale, deontologice, FINANCIARE. Cei care vin la conducere nu dau dovada ca ii intereseaza, cu adevarta, soarta animalelor.STIU ca salariatii eutanasiaza animalele in moduri ATROCE, stiu ca hingherii din teren CER SPAGA ca sa nu ridice animalele, ca nu se respecta ratia de mincare/medicamente alocata,. Pe hartie totul este legal, in realitate biobaza este LAGAR DE EXTERMINARE.Dovada sunt sesizarile, filmarile pe ascuns sau la vedere. CAMERA DE CONTURI Constanta, DNA de ce nu se autosesizeaza ? SUmele de banicare se invirt SUNT IMENSE si nu stie unde se scurg.