Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest pe Codul Muncii (video)

ro

01 Mar, 2011 00:00 2616 Marime text
Protest_Sindicat2.jpgPeste 500 de sindicalişti afiliaţi marilor Confederaţii au ieşit în stradă la Constanţa pentru a protesta împotriva Noului Cod al Muncii. Salariaţii spun că, dacă actul normativ va intra în vigoare, mulţi dintre ei vor rămâne fără slujbe sau se vor transforma în sclavi la instituţiile de stat sau private unde lucrează.

Sindicaliştii sunt hotărâţi să continue seria protestelor dacă Guvernul nu se va răzgândi. Salariaţi din toate domeniile de activitate afiliaţi la BNS, Cartel Alfa sau CNSLR Frăţia au pichetat timp de două ore Prefectura Constanţa. Principala lor nemulţumire este faptul că Guvernul intenţionează să modifice legislaţia muncii fără să aibă vreo solicitare în acest sens din partea partenerilor sociali, sindicate sau patronate. Sindicaliştii spun că au stabilit un calendar exact al protestelor. Mitingurile vor continua pe 7 şi 14 martie, dacă până atunci nu se ajunge la nicio înţelegere în cadrul negocierilor cu reprezentanţii Ministerului Muncii. Şi sindicaliştii SANITAS au protestat. Ei sunt nemulţumiţi de comasarea spitalelor, dar şi de reorganizarea şi externalizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean, impuse, însă, de Consiliul Judeţean, şi nu de Guvern.
Sindicaliştii ameninţă chiar, că vor declanşa greva generală în ziua în care opoziţia va depune în parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, pe tema noului Cod al Muncii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii