Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte importante pentru Năvodari Aleşii locali şi primarul Nicolae Matei au pregătit mai multe surprize locuitorilor oraşului şi turiştilor

ro

12 Apr, 2014 00:00 2367 Marime text
Amenajarea pieței de pește, statutul de stațiune balneoclimaterică al oraşului, organizarea unor evenimente culturale, dar şi multe alte proiecte de hotărâre s-au aflat pe masa consilierilor locali din Năvodari.
 
Aleşii din Năvodari au discutat, în şedinţa ordinară a Consiliului Local din 10 aprilie, 28 de proiecte de hotărâre propuse de edilul Nicolae Matei. Cele mai multe au vizat pregătirile pentru sezonul estival 2014. Astfel, orașul de la malul mării va fi, în această vară, gazda unor evenimente culturale, mai ales că primarul Matei dorește ca Năvodari să devină una dintre destinațiile preferate de turişti. Nu au fost omişi nici năvodărenii, care au primit doar vești bune. Astfel, în perioada următoare, locuitorii oraşului vor avea parte de o serie de surprize. Consilierii au votat amenajarea pieței de pește, dar şi măsuri ce vizează statutul de stațiune balneoclimaterică al oraşului. Pentru tinerii care au solicitat locuințe prin ANL, veştile nu sunt însă tocmai bune.

„Trebuie să-i informăm pe cei interesați că repartizarea s-a întârziat din cauza legislației aberante din România. Mai precis, ni s-a solicitat să racordăm blocul ANL la curent electric. Ni s-a cerut taxa de aviz de cinci miliarde şi jumătate, adică prețul a vreo șase apartamente, din 32. Până la urmă, taxa a rămas de trei miliarde două sute, cu regândirea soluției tehnice. Deci trebuie să plătim trei miliarde două sute de milioane către o firmă privată italiană, pentru a racorda blocul ANL pentru tineri la curent electric, deși imobilul se află gard în gard cu stația de curent electric“, a declarat primarul oraşului Navodari, Matei Nicolae.

Ultimul proiect de pe ordinea de zi a vizat cercetarea administrativă a directorului SC Termica Distribuție Năvodari, Vasile Alexandru Manu, precum și faptele de care este incriminat de către Parchetul Curții de Apel Constanța. „Administratorul unic de la firma Primăriei Termica Distribuție, Alexandru Manu, s-a ales cu un dosar penal. Consiliul Local, în calitate de administrator al domeniului public și privat, trebuie să analizeze dacă ne constituim sau nu parte civilă. Păi dacă lucrurile nu mergeau bine la Termica, mai reușea orașul Năvodari să mențină prețul gigacaloriei la jumătate față de alte orașe?“, a mai spus Nicolae Matei. În concluzie, edilul-şef din Năvodari a subliniat că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită în România, iar funcționarii publici au ajuns să se teamă să mai semneze vreun document, toate acestea reflectându-se, de fapt, asupra simplilor cetățeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii