Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul „Early Booking" - salvarea litoralului

ro

02 Feb, 2009 03:46 1390 Marime text
Complexul „President" din Mangalia a găzduit, la sfârşit de săptămână, Forumul Naţional pentru Programul „Înscrieri Timpurii", organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral, cu sprijinul Ministerului Turismului.

La dezbateri au fost prezenţi Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral şi al ANAT Sud-Est, preşedintele ANAT Muntenia - Adrian Voican, Dragoş Anastasiu - preşedinte al ANAT, Mihai Daraban - preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, Ion Dănuţ Jugănaru - director general al CCINA, Nicolae Bucovală - vicepreşedinte al Patronatului Mamaia, şi Dragoş Răducan - secretar general al FPTR. Ei au participat alături de directori şi reprezentanţi ai patronatelor hoteliere de pe litoral şi alţi delegaţi din turismul românesc. În cadrul unei conferinţe de presă, organizatorii au prezentat concluziile întâlnirii de la Mangalia. Programul „Înscrieri Timpurii" ("Early Booking") va fi derulat în perioada 1 februarie - 31 martie, iar în cadrul acestuia s-au înscris 50 de unităţi hoteliere de pe litoral şi de la munte. „În urma discuţiilor pe care le-am avut cu hotelierii, se pare că o bună parte dintre ei se bucură de acest program. E mai bine să scazi preţul, decât să rămâi cu hotelul gol", a precizat Adrian Voican, preşedintele ANAT S-E. „Focus-ul nostru trebuie să fie clientul. Trebuie să avem drept model «Early Booking»-ul din Bulgaria, Turcia, Germania, Croaţia, Turcia, unde funcţionează de ani de zile. Noi continuăm să comparăm litoralul românesc, de week-end, în vârf de sezon, cu un sejur de iunie pe litoralul bulgar. E clar că imaginea României iese şifonată", a precizat Dragoş Anastasiu, preşedinte al ANAT. Tarifele anunţate pentru „Înscrieri Timpurii" vor fi cu până la 30-50% mai ieftine. Astfel, orice client cumpără un bilet până la 31 martie, pentru orice perioadă a anului, va avea o reducere substanţială. De exemplu, pentru o unitate de două stele, care ar rezerva camera cu 110 lei/persoană în vârf de sezon, biletul prin „Early Booking" ar fi de 880 de lei.
Seara, tot la Complex „President", a avut loc şi „Revelionul Turismului la mare... căutare!", la care au fost prezenţi participanţii la forum. Invitaţii au fost delectaţi cu dansuri populare româneşti, aromâne şi greceşti, au concertat Mihai Trăistariu, Laurenţiu Duţă  şi Bruno Ferrera şi a fost lansat „Imnul Revelionului Turismului la Mare".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii