Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii sunt în grevă japoneză Scandal de proporții la Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța (galerie foto)

ro

16 Jan, 2016 00:00 8815 Marime text
Cadrele didactice din Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” se află în grevă japoneză, de ieri, deoarece sunt revoltate că școala lor ar urma să se unească cu o altă unitate de învățământ.
 
Decizia reprezintă un „semn de protest față de intenția Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) şi a Consiliului Local de a transforma Şcoala Nr. 6 în structură a instituţiei noastre, anunţa cadrul didactic Nuran Veli, pe reţeaua de socializare Facebook.
 
„Prestigiul câștigat în timp de Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica Constanța se datorează muncii asidue a cadrelor didactice implicate. O astfel de măsură ar distruge capitalul pozitiv de imagine pe care instituția l-a dobândit datorită calității actului educativ oglindit în rezultatele elevilor noștri”, precizează profesorii școlii.
 
Reprezentanții Consiliului Local au cerut Inspectoratului Școlar avizul pentru ca Şcoala 6 să fie subordonată Școlii 30. Zeci de părinți și profesori au mers, ieri, la sediul ISJ, unde Consiliul de Administrație al instituției urma să își dea acordul. Aceștia sunt indignați de faptul că au aflat despre aceste modificări acum, cu toate că acestea sunt discutate din decembrie.
 
Ieri, profesorii au intrat în grevă japoneză la Școala 30. Nu au fost întrerupte cursurile, însă aceștia au purtat banderole albe. În jurul orei 11.00, la școală au mers și membrii Comisiei de învățământ din Consiliul Local Constanța pentru a lămuri lucrurile.
 
„Am acest mandat, din partea domnului primar interimar Decebal Făgădău, să vă garantez faptul că reţeaua şcolară rămâne aşa cum este, veţi rămâne structură de sine stătătoare, fără nicio altă şcoală”, a declarat Marioara Cojoc, prezentă din partea comisiei de învățământ a Consiliului Local Constanța.
 
Părinţii au aplaudat la aflarea veştii, însă, sunt nemulţumiţi că nu li s-a spus de alipire din timp. În aceste condiţii, din cauza lipsei de transparenţă, s-a cerut demisia de onoare a directoarei. „Consideraţi că trebuie să vă prezentaţi demisia?”, a întreabat un părinte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nec 16 Jan, 2016 07:40 Apreciem, pe de-o parte, calitatea conținutului acestei informații, dar, în mod deosebit, ținem să subliniem respectarea normelor lingvistice. Astfel, nu putem înțelegem nicidecum de ce unele cotidiane nu scriu numele instituțiilor școlare cu majusculă, atunci când este vorba de abrevierea substantivului Număr, prin forma Nr. Felicitări pentru precizarea corectă a numelui: Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.