Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Matei - „Vom semna contractul pentru construirea falezei Mamaia-Năvodari”

ro

22 Jul, 2013 00:00 4028 Marime text
Primăria Năvodari are în derulare mai multe proiecte europene care vor schimba faţa localităţii, dar şi a litoralului. În prezent vorbim despre Centru de Afaceri, care va fi construit în zona Taberei de Copii, şi construcţia falezei Mamaia-Năvodari.

Unul dintre ele se referă la construirea falezei Mamaia-Năvodari, care constă în reabilitarea falezei, pe o porţiune de aproape 6 kilometri, şi la crearea unei zone de promenadă. Este vorba atât de refacerea infrastructurii, cât şi de înfrumuseţarea zonei. Va fi refăcut luminatul ambiental, vor fi montate bănci. „În maxim două săptămâni, va fi semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru construirea falezei Mamaia-Năvodari, care începe de pe digul de sud spre Mamaia. Vorbim despre 5,9 kilometri de faleză de promenadă. Aici vor fi făcute ziduri de protecţie, montate foişoare, spaţii verzi, duşuri, lampadare. Costul total al proiectului este de 8 milioane de euro. Acest proiect va transforma oraşul Năvodari într-o staţiune turistică”, a declarat primarul Nicolae Matei.

Va fi anunţat câştigătorul licitaţiei pentru Centrul de afaceri

Potrivit primarului Nicolae Matei, în maxim 10 zile Primăria Năvodari va anunţa câştigătorul contractului „Lucrări de construcţie pentru proiectul Construire Centru de Afaceri, Oraş Năvodari, Judeţul Constanta, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013”. Viitorul Centru de Afaceri va avea o suprafaţă construită de 1.901,60 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 6.822,60 mp. Pe amplasament,  se vor amenaja platforme pavate în suprafaţă de 6.550 mp, spatii verzi în suprafaţă de 2076 mp şi parcare în suprafaţă de 5915 mp. Astfel, oraşul Năvodari va avea un plus din punctul de vedere al mediului de afaceri. Prin acest proiect ambiţios vom veni în sprijinul societăţilor comerciale, din localitate, dar şi în sprijinul locuitorilor, pentru care vor fi create noi locuri de muncă. Valoarea totală a proiectului este de 28.965.213,01 lei, din care 10.854.886,85 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Centrul de Afaceri va fi situat în zona Taberei de Copii din Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii