Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Matei „Oraşul Năvodari va fi verde pe tot parcursul anului"

ro

29 Mar, 2012 02:09 1848 Marime text
Navodari_-_Nicolae_Matei_07.jpgÎn maxim o lună şi jumătate cei mai mici locuitori ai oraşului Năvodari vor putea petrece timpul în „Ţara Piticilor".

Administraţia locală din Năvodari este pe ultima sută de metri cu amenajarea parcului „Ţara Piticilor". Lucrările de amenajare au constat în decopertarea terenului, îndepărtarea betoanelor existente şi pregătirea spaţiului pentru construcţie. „Parcul «Ţara Piticilor» se întinde pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, unde au fost amenajate locuri de joacă pentru copii, băncuţe, alei de promenadă. Sperăm că într-o lună şi jumătate parcul va fi gata, iar copiii se vor putea bucura de locuri de joacă moderne", a declarat Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari. Valoarea contractului se ridică la suma de 1.084.930 de lei. Investiţia este finanţată de Administraţia Fondului de Mediu şi constă în realizarea unui parc de recreere şi agrement, cu alei de promenadă, cu zone de odihnă şi socializare pentru tineri, cu locuri de joacă pentru copii, precum şi cu platforme pe care se pot organiza diferite activităţi recreative sau sportive (baschet, jocuri cu mingea, fitness urban). Aleile pietonale vor avea o suprafaţă de 440 mp şi vor fi realizate din dale din cauciuc reciclat. De asemenea, peluzele de gazon vor avea o suprafaţă totala de 3.319,22 mp. În aceeaşi ordine de idei, edilul Nicolae Matei a mai precizat că nu a neglijat nici celelalte parcuri din oraş.

 Navodari_-_Nicolae_Matei_1.jpg

„Parcurile din Năvodari au fost extinse. Spre exemplu, în zona Ecluzei a fost amenajat parcul «La grătare». Aici au fost montate mese din ciment, am pus o sursă de apă, grătare, stâlpi de iluminat, containere pentru gunoi. Parcul este relativ aproape de oraş şi cei care doresc să se relaxeze la un grătar pot ajunge aici şi pe jos. Dar există şi locuri de parcare în zonă. Aici, oricum, locuitorii din Năvodari veneau la un grătar, dar o făceau haotic. Acum însă locul este amenajat pentru a petrece frumos timpul", a mai spus primarul Nicolae Matei. Edilul oraşului a mai adăugat că vrea să transforme localitatea pe care o conduce într-o oază verde. „Încercăm să mărim suprafeţele verzi din oraş. În acest sens, am amenajat în toate cartierele zone de peisagistică arhitecturală, am montat statui, minicascade, am plantat îndeosebi răşinoase, pentru ca oraşul Năvodari să fie verde pe tot parcursului anului", a conchis primarul Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii