Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima dezbatere publică la „Ovidius” pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector

ro

17 Oct, 2013 00:00 1706 Marime text
Azi, începând cu ora 13.00, are loc prima dezbatere publică la Universitatea Ovidius pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. Dezbaterea va fi moderată de prorectorul prof. univ. dr. Victor Ploae, de vicepreşedintele Senatului, prof. univ. dr. Ion Botescu, de preşedintele Comisiei de specialitate a Senatului pentru educaţie şi formare continuă, prof. univ. dr. Elisabeta Chirilă, şi de şeful Serviciului Juridic şi Contencios, jr. Loredana-Maximiliana Dan.

A două  şi a treia dezbatere se vor desfăşura pe 24 octombrie şi pe 1 noiembrie, de la ora 13.00, în Aula Magna (sediul din bulevardul Mamaia). Dezbaterile sunt organizate pe marginea modalităţii de desemnare a rectorului - alegeri generale, cu vot universal şi secret sau pe bază de concurs public. Reamintim că Senatul Universităţii Ovidius a votat organizarea pe data de 11 octombrie a unui referendum pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector.

Vezi Metodologia de organizare a referendumului

Potrivit metodologiei, organizarea şi desfăşurarea referendumului universitar se realizează cu respectarea
principiilor legalităţii, autonomiei universitare, transparenţei, răspunderii publice, responsabilităţii, eficienţei manageriale şi financiare, respectării drepturilor şi libertăţilor studenţilor şi ale personalului academic şi a normelor etice şi deontologice. Organizarea şi desfăşurarea referendumului universitar cu privire la revizuirea modalităţii de desemnare a rectorului, precum şi aplicarea rezultatului acestuia sunt obligatorii.

Tema supusă referendumului universitar este stabilirea opţiunii pentru una din cele două modalităţi de desemnare a rectorului, prevazute la art. 209 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011: pe bază de concurs public sau pe bază de alegeri generale, prin vot universal, secret, direct şi egal. Pentru realizarea referendumului prevăzut la alin. (1), Ministerul Educaţiei Naţionale tipăreşte buletinele de vot, pe care le transmite universităţii. Persoanele cu drept de vot înscrise pe listele de vot ale universităţii sunt chemate să se pronunţe prin aplicarea ştampilei de vot pe una dintre variantele înscrise pe buletinul de vot pentru care optează. Au drept de vot toate cadrele didactice şi de cercetare cu norma de bază în UOC, care sunt angajate/angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi reprezentanţii studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. Referendumul la nivel de universitate se desfăşoară într-o singură zi. Referendumul este validat dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele de votare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii