Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima carte de colorat cu imagini ortodoxe „Calea Învierii“, lansată de Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“

ro

09 Apr, 2015 00:00 3735 Marime text
În săptămâna Patimilor, SC Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, au publicat cartea de colorat „Calea Învierii“, destinată celor mici. Răsfoind paginile cărţii, micuţii parcurg „Calea Învierii“, descoperind dragostea lui Dumnezeu, fiind îndemnaţi să fie buni şi silitori. „Calea Învierii“ este primul număr editat de Asociaţia „Suflete deschise“ şi este prima carte de colorat cu imagini ortodoxe. Marţi (7 aprilie), când Sfânta Evanghelie a evocat Pilda talanţilor, cartea de colorat a fost lansată în grădiniţe, în sute de exemplare, în şcoli, în orfelinate, în casele de copii, în toate centrele de plasament şi în spitalele din Constanţa, în prezenţa educatorilor, a directorilor, a mamelor sociale, a asistenţilor maternali, a părinţilor şi a reprezentanţilor bisericii. Copiii au primit în dar şi creioane colorate. Cartea a fost distribuită de voluntarii coordonaţi de teologul Vasile Cristinel Muşat, unul dintre fondatorii Asociaţiei „Suflete deschise“. La grădiniţele din Valu lui Traian şi din Basarabi, peste 100 de micuţi au primit frumoasele cărţi şi au fost fermecaţi de Taina Învierii, povestită de preotul Ionuţ Niculescu. Mai mulţi copii din Cumpăna au răspuns îndemnului societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, „Fii samaritean şi ajută un sărman!“, şi, sub coordonarea părintelui Ion Soare, au iniţiat acţiunea „Bunici mai fericiţi“. Aceasta a constat în colectarea de alimente şi de haine, care au fost donate bătrânilor singuri.

„Calea Învierii“ va fi lansată şi la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Cumpăna.

La Casa „Speranţa“, la centrele de plasament „Antonio“, „Micul Roterdam“ şi „Delfinul“, precum şi la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă din cadrul DGASPC Constanţa, „Calea Învierii“ a fost adusă de preotul Gheorghe Nadoleanu, slujitor la Biserica „Sfânta Treime“ şi consilier eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului. Copiii au primit creioane colorate, jucării, dulciuri şi fructe, iar ei, la rândul lor, i-au încântat pe cei prezenţi cu poezii şi cântece. „Educaţia moral-spirituală, educaţia civică şi responsabilitatea socială sunt necesare atât în copilărie, cât şi la vârsta adultă, având un rol esenţial în formarea cetăţenilor responsabili. Pentru reuşita acestei educaţii, alături de şcoală şi de biserică, fiecare dintre noi avem obligaţia de a ne implica în comunităţile noastre şi în formarea propriului nostru viitor.

În acest context, SC Arimex Comexim 2000 SRL, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului şi cu Asociaţia creştină «Suflete Deschise», îşi propune formarea morală şi spirituală a copiilor şi a tinerilor şi punerea în acord a vieţii lor cu idealul Evangheliei lui Hristos, de iubire şi întrajutorare a aproapelui, de respect faţă de părinţi şi de profesori, de fidelitate faţă de valorile neamului. Proiectul se adresează copiilor şi tinerilor din familiile, parohiile şi comunităţile din România, în speranţa de a le deschide calea spre valorile credinţei şi moralei creştine, de a aduce un spor de cunoaştere şi de înţelepciune în inimile şi în sufletele acestora. Arhiepiscopia Tomisului, Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia «Suflete deschise» sunt ajutoarele Sfântului Semănător, precum sunt şi toţi aceia care predică Cuvântul lui Dumnezeu şi răspândesc, pe o cale sau alta, Evanghelia mântuirii între oameni“, a declarat Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii