Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima Adunare a Creditorilor Vectra, esuata

ro

07 Sep, 2009 03:00 1414 Marime text

vectra_construct_20.jpgAdunarea creditorilor, programată pentru vineri, 4 septembrie, nu şi-a îndeplinit obiectivele. Nici reprezentanţii băncilor unde grupul de firme are datorii, nici delegaţi din partea statului nu au onorat şedinţa desfăşurată la sediul firmei. Singurii prezenţi au fost aproximativ 35 de membri ai Asociaţiei Păgubiţilor, dar şi alţi 50 de păgubiţi care încă nu au aderat la „comunitatea celor păcăliţi de Vectra".

Chiar dacă a fost anunţată cu multe luni înainte, Adunarea Creditorilor Vectra Construct nu a întrunit, potrivit reprezentanţilor administratorilor judiciari, toate condiţiile pentru a fi declarată constituantă. Întrunirea celor peste 80 de păgubiţi a luat mai mult forma unei şedinţe în care cei mai mulţi şi-au prezentat propriile necazuri. Au fost prezenţi doar administratorul judiciar al Global Insolvency SPRL, Gheorghe Predescu, şi Rodica Chiţu, din partea Cantor SPRL, care au încercat să prezinte situaţia nicidecum din perspectiva unei firme aflate în pragul falimentului şi au venit cu un soi de plan de reorganizare a proiectelor pe care grupul de firme le are în municipiu. Următoarea întâlnire, la care sunt aşteptaţi toţi reprezentanţii instituţiilor care ar fi trebuit să fie prezenţi vinerea trecută, este programată pe 24 septembrie, la aceeaşi adresă, a dezvoltatorului imobiliar din strada Celulozei, în zona CET. Mai mult, administratorul judiciar temporar al SC Vectra Imobiliare SRL, Cantor SPRL cu Rodica Chiţu în frunte, s-a retras din „luptă".

Cât despre finalitatea demersului întreprins de păgubiţii Vectra la începutul săptămânii trecute, când au protestat în faţa sediului firmei din strada Despot Vodă, la sfârşitul celor două ore de protest nimeni din conducerea firmei nu a ieşit să stea de vorbă cu cei peste 40 de păgubiţi prezenţi. Mai mult, nimeni nu i-a contactat să le ofere vreo informaţie, ca reacţie la acţiunea demarată de grupul păgubiţilor. „Mitingul a fost începutul unei campanii de conştientizare şi informare a populaţiei în legătură cu problema pe care cei de la Vectra ne-au creat-o. Vom înainta în continuare scrisori către toate instituţiile abilitate şi care pot contribui la rezolvarea problemei noastre. Îi îndemnăm acum pe cei aflaţi în aceeaşi situaţie ca noi să meargă să depună în continuare plângeri penale la Poliţie şi la Parchet", ne-a declarat Elena Andone, responsabil de comunicare din partea asociaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hari 07 Sep, 2009 14:00 lasa ma ca e si vina lor! cum naiba sa le dai asa toti banii in avans!