Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Chircu „Daca nu mi se recunosc drepturile, cer moartea prin infometare" (galerie foto)

ro

02 Sep, 2009 02:35 3857 Marime text
chircu.jpgAstăzi, el se va prezenta la DNA pentru a face alte declaraţii privind litigiul pe care îl are cu ÎPS Teodosie

Fostul paroh de la Capela Militară din Mangalia a intrat luni în greva foamei şi este decis să continue această formă de protest până în momentul în care i se va face dreptate.

Ieri, el a ajuns în faţa Patriarhiei Române, unde va sta, zi şi noapte, sub cerul liber, până când va obţine o întrevedere cu Patriarhul şi se va lua o decizie în privinţa sa. Contactat telefonic, slujitorul Domnului a declarat că are o cerere către Patriarhul României prin care solicită fie să i se facă dreptate, fie să-i fie aprobată moartea prin înfometare. Preotul militar Traian Chircu a recurs la acest gest extrem după ce şi-a ipotecat tot avutul pentru a finaliza lucrările la biserica unde slujea şi pentru a aduce, în Mangalia, Brâul Maicii Domnului. La fel au procedat şi mai mulţi enoriaşi, care fie şi-au ipotecat casa, fie au făcut eforturi financiare impresionante pentru a-l ajuta pe părinte. Banii, spera preotul militar, urma să şi-i recupereze pe parcurs. Numai că, la aproape un an de la evenimentul religios care a reunit zeci de oficialităţi şi credincioşi din toată ţara, printre care s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu, pr. Traian Chircu a fost caterisit şi dat afară din Armată. Capela militară din Mangalia a trecut din administraţia Armatei în cea a Arhiepiscopiei, iar el a fost înlocuit de un preot civil. Ulterior, a fost caterisit de Arhiepiscopia Tomisului, imputându-i-se acte de indisciplină bisericească şi financiară. Din cauza litigiului pe care îl are cu Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscop al Tomsiului, preotul militar a intrat în greva foamei. Şi-a lăsat la Mangalia familia, soţia, fata de 18 ani şi băiatul de 14 ani, cărora nu mai are cum să le asigure ziua de mâine. „Până acum, timp de şase luni, am trăit din mila prietenilor şi a rudelor. Dar, nu se mai poate. Patriarhul Daniel mi-a promis că va sta de vorbă cu mine în toamnă. Dar, ce fac eu până în toamnă, dacă băncile îmi scot afară din casă familia? Oriunde m-aş duce nu m-ar angaja nimeni pentru că sunt acuzat de delapidare", a declarat, luni, preotul.

Astăzi, pr. Traian Chircu se va prezenta la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a face alte declaraţii privind litigiul pe care îl are cu ÎPS Teodosie.

{mos_ri:Traian Chircu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MISA 02 Sep, 2009 23:01 Curvarul acesta dovedit pana si la Kanal D prin fetele cu care se culca in timp ce era popa militar este acum mangaiat de presa????
  • raspopitul II 02 Sep, 2009 17:49 Am citit cu mare atentie rindurile de mai sus. Nu pot spune ca am ramas inpresionat de cele scrise, deoarece toate stirile au fost repetate de mii de ori. Cred ca reportera ori nu are date noi , ori nu are baza de informare pentru marile evenimente care se petrec in judetul nostru sau cel mai probabil,este foarte bine platita de acest INDIVID-EXCROC MONDIAL.Pune foarte repede botul(sa-mi fie iertata expresia academica) la tot ce spune acest individ, fara a se documenta din teren, de la enoriasii care au fost jecmaniti, furati, mintiti, excrocati de catre acest personaj.E drept ca acum toata lumea s-a saturat de toata povestea,s-au plictisit de minciunile mereu vinturate in presa,dar la o documentare realista, reportera ar gasi adevaratele cauze ale acestei situatii.Ii sugerez citeva directii de cercetat. -1. A venit in Mangalia acum 7 ani cu masina la mina a 2-a si cu pantofii rupti iar acum are 2 vile, are 2 masini,dupa ce a schimbat alte 7 masini(ca pe ciorapi) si-a platit singur soseaua pina la vila, si-a tras curent si-a tras apa etc.cu miliarde de lei dar se plinge ca este sarac lipit pamintului. -2.Dupa ce constructorul bisericii a facut eforturi deosebite sa termine biserica in timp record, acum excrocul a afirmat intr-o sedinta la Arhiepiscopie ca dl. Cucorran a spalat banii la biserica, e drept ca acesta nu a luat nici o atitudine. -3.A cautat ca de toate persoanele de care s-a folosit sa se debaraseze intr-un mod josnic, ordinar murdarindu-i.( A birfit primarul care i-a dat gratuit loc de vila,a murdarit imaginea IPS, a bagat intriga intre membrii consiliului bisericesc, a invrajbit biserica impotriva armatei si invers, a nesocotit ordinele comandantului sau facindu-l anticrist pt. ca i-a cerul sa respecte regulamentele militare etc.) -4.A cerut la IPS ca inpotriva regulamentului BOR sa i se dea sector unei biserici militare si a cerut preot II in capela militara. -5.A luat bani de la enoriasi fara a-i mai returna (politia nu se autosesizeaza-?)Alti preoti au fost incarcerati. -6. La izbucnirea scandalului cind IPS in prezenta capelanului sef al armatei,l-a intrebat ce alege-in lumina BOR -preot militar sau paroh la biserica pe care a construit-o . A ramas pret militar ,cu conditia sa-si vada de treaba. -7.Cum nu si-a vazut de treburile lui duhovnicesti, blamind permanent arhiepiscopia, a fost caterisit.Pirzindu-si dreptul duhovnicesc este de la sine inteles ca nu poate ocupa o functie de preot (ex. unui sofer caruia i s-a anulat carnetul de conducere mai poate sta pe functia de sofer?) INTREBARE-CARE SUNT DREPTURILE PE CARE LE REVENDICA?-cind el a dat cu piciorul la toate.