Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petreceri pentru „duhurile rele“ Pregătiri în Constanţa pentru distracţia de Halloween

ro

28 Oct, 2014 00:00 4446 Marime text
Mai sunt doar câteva zile până la Halloween şi, cum sărbătoarea americană este foarte populară şi la noi, în Constanţa se fac pregătiri intense pentru duhurile rele ce îşi vor da întâlnire în locurile de distracţie.

Anul acesta, weekend-ul se va lăsa cu multe sperieturi şi ţipete de groază, dar şi cu multă distracţie. Vineri noaptea, cluburile din Constanţa se iau la întrecere în organizarea celor mai tari petreceri de Halloween.

Magazinele s-au umplut deja de felinare sub formă de bostani, de vrăjitoare pe mături, de pânze de păianjen şi de tot felul de accesorii menite a speria.

Costumaţia de Halloween


Costumele de Halloween sunt în mod tradiţional modelate după figurile supranaturale - monştri, schelete, fantome, vrăjitoare şi diavoli. Astfel, primul pas al petrecăreţului de Halloween este să îşi facă rost de costum. Este obligatoriu ca persoana care vrea să participe la un astfel de eveniment să fie deghizată. Aşa că trebuie să îţi alegi cel mai tare costum şi să iei la rând petrecerile organizate cu ocazia Halloween-ului.

În magazinele cu decoraţiuni din Constanţa se pot găsi măşti, la preţuri începând de la 13 lei. Însă cine doreşte o deghizare completă poate achiziţiona costume de şcolăriţă, de marinar sau de militar, de chelneriţă, de pirat, de medic sau asistentă, de înger sau drăcuşor, de poliţist sau poliţistă, de puşcăriaş, vrăjitoare sau menajeră. Totul depinde doar de imaginaţia şi de dorinţa celui care are în plan să se „transforme“ pentru o noapte. Pe site-urile de specialitate, preţul unui costum de asistentă sexy începe de la 89 de lei, cel al unui pirat porneşte de la 43 de lei iar cel al unei vrăjitoare, de la 79 de lei. Accesoriile care te pot transforma într-o diavoliţă au preţuri cuprinse între 28 şi 79 de lei.

Unde sunt petrecerile de Halloween în Constanţa

Dacă eşti din Constanţa sau doar vrei să petreci la malul mării noaptea de Halloween, află că, printre altele, te-ai putea distra şi speria pe cinste în cluburi unde vei fi întâmpinat de vampiriţe sexy, vrăjitoare provocatoare şi dansatoare pictate pe faţă. Decorul va fi realizat cu felinare din dovleci sau cu pânze de păianjen.

Vineri, 31 octombrie şi sâmbătă, 1 noiembrie, începând cu ora 22.00, Club Heaven's Hell Constanţa organizează două seri dedicate Halloween-ului. Atmosfera va fi întreţinută de DJ Kronk, iar intrarea este liberă.

La Hotel Vega din staţiunea Mamaia, petrecerea de Halloween se va ţine vineri, 31 octombrie, începând cu ora 22.30. 

Nici Unplugged Pub din Constanţa nu a rămas în urmă cu moda. Aceştia vor organiza, tot de Halloween, o petrecere a duhurilor rele, având şi oferte la băuturi. De exemplu, la o bere comandată, primeşti o tequila gratis.
Haunted Pub invită constănţenii la cea mai înfricoşătoare petrecere a anului vineri, 31 octombrie, şi sâmbătă, 1 noiembrie. Atmosfera va fi întreţinută de DJ George Iordan şi de DJ Sin.

Nici piticii nu au fost uitaţi. Ei sunt aşteptaţi la Kids Arena, din Doraly Mall. Acolo vor „bântui“ o mulţime de surprize monstruos de distractive.

Originea sărbătorii Halloween

Sărbătoarea tuturor sfinţilor, Halloween, are loc în noaptea de 31 octombrie. Este de origine celtică şi a fost adusă în Statele Unite ale Americii în secolul XIX de către imigranţii irlandezi.

Sărbătoarea, al cărei nume provine din limba engleză, All Hallows' Even - sărbătoarea creştină a tuturor sfinţilor, a devenit populară în ţările unde predomină creştinismul occidental, catolic şi protestant, deoarece, în aceste culte creştine, Ziua Tuturor Sfinţilor este marcată pe data de 1 noiembrie. Simbolul acestei sărbători este dovleacul sculptat, ce reprezintă „Lanterna lui Jack“.

Se spune că, în noaptea de 31 octombrie, spiritele se întorc pe pământ. Deşi există şi în tradiţia autohtonă o sărbătoare similară, Noaptea Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie, se pare că românii preferă Halloween-ul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii