Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personaje fantastice în „Lord of the Dance" (Galerie foto)

ro

16 Oct, 2012 01:00 2094 Marime text
LordoftheDance.jpgSuava muzică irlandeză a încântat inimile spectatorilor care au umplut duminică seara Sala Sporturilor din Constanţa. Ritmul paşilor de step i-a purtat pe constănţeni într-o călătorie de vis în îndepărtata Irlandă.

Musicalul „Lord of the Dance", conceput de Michael Flatley, a adus pe scena din Constanţa o poveste cu personaje fantastice, inspirate de folclorul irlandez.

Eroii şi zânele au luptat împotriva spiritelor rele într-un decor conceput să lege tradiţiile insulare de lumea modernă, transformând povestea cu tentă clasică într-una de actualitate.

Încleştarea dintre bine şi rău

Spectatorii au urmărit cu sufletul la gură încleştarea dintre „Lordul dansului" şi Don Dorcha, personificare a răului, dornic să cucerească şi să distrugă ţinutul locuit de zâne. Povestea de dragoste dintre personajul principal şi Saoirse, în care intervine Morrighan, spiritul tentaţiei, a îndulcit atmosfera marţială a poveştii, iar acordurile de vioară, însoţite de ritmurile alerte ale tobelor, au încununat călătoria de vis pe tărâmurile înverzite ale Irlandei.

Jocurile de lumini, costumele în culori vii, atent confecţionate, şi jocul de scenă ireproşabil al dansatorilor a făcut ca „Lord of the Dance" să fie un basm ce va rămâne mult timp în amintirea miilor de constănţeni care au asistat la spectacol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii