Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe banii constănţenilor Cine duce, alături de Mazăre, Constanţa la Monaco

ro

18 Oct, 2012 01:00 7050 Marime text
Fashion_tv_-_Mamaia_Fashion_Tv.jpgPrimarul Radu Mazăre va participa, la începutul lunii noiembrie, la festivalul cluburilor, organizat la Monaco.

Pe 12 octombrie a.c. s-a desfăşurat sesiunea de selecţie a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare din fonduri nerambursabile necesare organizării evenimentului. Câştigătoarea este SC FashionTV RO SRL, afacerea lui Ion Mirea, figură deja cunoscută în peisajul constănţean, mai ales datorită organizării festivalurilor estivale de modă şi, mai nou, din pricina tinerelor purtând însemnele Fashion TV care l-au însoţit în această vară pe primarul Radu Mazăre la votul pentru referendum. Firesc, anunţul postat pe site-ul municipalităţii privind atribuirea nu arată şi câţi bani va primi firma lui Mirea pentru participarea la evenimentul de la Monaco. Înfiinţată în 2008, societatea are sediul în Constanţa, pe strada Merişor nr. 8 şi îi are ca asociaţi pe Ion şi Florina Aiemee Mirea. „O să ne întâlnim într-o delegaţie în luna noiembrie, la Monte Carlo, unde este Festivalul Mondial al Cluburilor şi unde se pare că vom primi un premiu pentru cea mai dinamică staţiune în acest domeniu din lume" - spunea în urmă cu câteva luni primarul Radu Mazăre, mândru nevoie mare.

Martorul Mirea

Edilul constănţean ţine morţiş să participe la Monaco, la unul dintre cele mai importante evenimente destinate clubbing-ului. Firesc, pe banii municipiului, despre care spune că n-ar fi chiar atât de mulţi, de vreme ce nu şi-a permis să aibă grijă de unul dintre simbolurile oraşului, Cazinoul. Potrivit site-ului MICS, evenimentul care va avea loc pe 7, 8 şi 9 noiembrie este un moment cheie pentru viaţa economică a industriei. Printre participanţii la ediţiile trecute figurează în special societăţi comerciale, nu primării. În orice caz, este de notorietate amiciţia lui Radu Mazăre cu primarul din Monaco, Georges Marsan, curatorul colecţiei de maşini retro a prinţului Albert, cel care, în 2009, a fost preşedintele juriului evenimentului Exotic Car Show organizat în staţiunea Mamaia. Cel care va duce Constanţa la Monaco, Ion (Nelu) Mirea, nu mai este de mult timp un necunoscut. Aşa cum ZIUA de Constanţa v-a prezentat, Mirea era implicat în FTV Ro, societatea care a câştigat de la Primăria Constanţa contractul de finanţare din fonduri nerambursabile necesare organizării şi desfăşurării evenimentului Fashion TV Summer Festival. Mirea este menţionat ca martor în dosarul lui Relu Costan şi al lui Ion Tămârjan. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa, „martorul Mirea Ion, preşedinte al SC FASHION TV ROMANIA, îi cunoaşte pe ambii inculpaţi (n.r. Costan şi Tămârjan), cu care a şi colaborat în trecut. Inculpaţii s-au cunoscut de altfel la evenimentele organizate de grupul său de firme, au colaborat o perioadă, ba chiar s-au folosit fără acordul lor de brandul FASHION TV pentru a-şi promova propriile evenimente, motiv pentru care s-a certat cu inculpatul Costan Relu Cornel la sfârşitul anului 2006. De fapt, cei doi inculpaţi s-au certat şi împăcat de mai multe ori în decursul anilor 2007 - 2008. Postul Fashion TV difuzează clipuri publicitare pentru clubul Babylon, în baza unui contract încheiat în Austria de societatea mamă. Martora Popescu Alexandra Lavinia a început colaborarea cu agenţia Diva Models la vârsta de 16 ani (în anul 2004), odată cu Tudorache Camelia, colaborare ce a durat până în anul 2008. A întreţinut atunci, o singură dată, acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel. În acelaşi an a fost constrânsă prin lovire să întreţină un act sexual cu Sorin Mărcuş, un bărbat pe care-l cunoscuse la un after party la Bucharest Fashion Week. Inculpatul Costan Relu Cornel îi spusese că nu mai avea asigurată cazarea în hotel şi trebuia să meargă cu Sorin Mărcuş acasă la acesta, unde să înnopteze. În zilele următoare a fost convinsă de Mirea Ion să nu reclame violul. A acceptat atunci să mai stea două săptămâni în Bucureşti, timp în care Sorin Mărcuş i-a cumpărat îmbrăcăminte şi o pereche de ochelari meniţi să acopere vânătaia de la unul din ochi produsă de una din loviturile pe care i-o aplicase".

Fashion_tv_-_Fashion_Tv_Radu_Mazare.jpg

Vicele Gabi şi Miss Litoral

Rechizitoriul în Cazul Costan şi Tămârjan mai spune că „martora Pîslaru Camelia l-a cunoscut pe inculpatul Tămârjan Ion Valeriu, cu totul întâmplător, prin anii 2002-2003, când era elevă în clasa a VIII-a. A participat la câteva prezentări de modă, mai mult pe plan local, la evenimente de hostess, sampling, dar şi la câteva concursuri de frumuseţe. L-a cunoscut pe inculpatul Costan Relu Cornel în vara anului 2005, când s-a calificat în finala Miss Litoral. Ambii inculpaţi au colaborat cu ANAM - agenţia lui Mirea de la Fashion TV - şi aşa s-au cunoscut. (...) Martora Stoian Alexandra a început colaborarea cu agenţia Diva Models,pe când era elevă în clasa a IX-a, după ce câştigase titlul de Miss Boboc. A privit modelingul mai degrabă ca un hobby. Pe lângă prezentări de modă, apariţii în emisiuni tv, hostess, a participat şi la câteva concursuri de frumuseţe. A câştigat titlurile de Miss Constanţa şi Miss Litoral în anul 2007, când a participat însă ca model al agenţiei ANAM a lui Nelu Mirea de la Fashion TV. (...) Putem afirma că victima Cocârlă Angela Cristina a fost recrutată de inculpatul Costan Relu Cornel în scopul exploatării sexuale pe când era încă minoră, atâta timp cât a declarat că s-a înscris în agenţia Diva Models cu o zi înainte de a împlini vârsta de 18 ani (deci la data de 22.07.2008). (...) Din toamna anului 2008 până în primăvara anului 2009 (când nu a mai răspuns chemărilor inculpatului) a întreţinut prin mijlocirea acestuia acte sexuale cu diferiţi bărbaţi: martorul Dobronăuţeanu Emanuel Corneliu - patronul de la Murfatlar, Gabi - viceprimarul mun. Constanţa şi «Fulger» (mai degrabă «Taifun»), un turc pe care l-a cunoscut în Istanbul. Nu a primit suma de 1000 euro despre care inculpatul îi spusese că îi era promisă de acel turc pentru întreţinerea actelor sexuale. A bănuit atunci că banii au fost însuşiţi de inculpat, una din cauzele pentru care a hotărât să pună capăt colaborării lor".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii