Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcare interzisa in curtea spitalului

ro

29 Mar, 2008 00:00 1005 Marime text
1206737155.jpg

Pe 2 aprilie, nici macar cadrele medical nu-si vor putea parca masinile in apropierea unitatii sanitare

Nici nu a inceput mult-asteptatul summit NATO, ca prin multitudinea de pregatiri, autoritatile au reusit, deja, sa creeze un adevarat vacarm in municipiu. Restrictiile se refera, in principiu, la stationarea si parcarea masinilor. Asadar, directiunea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta a anuntat ca, pana pe faimoasa data de 2 aprilie, accesul vehiculelor in curtea unitatii sanitare va fi interzis. "Nu sunt masuri de urgenta iesite din comun, iar activitatea medicala nu va fi afectata", a declarat Ioan Tiberiu Tofolean, managerul SCJU. Mai mult, noile reguli, care nu ar fi trebuit sa fie stabilite doar pentru a da un aspect temporar de spital civilizat, nu vor fi aplicate doar persoanelor care se vor perinda in aceste zile pe la cea mai mare unitate sanitara din judet. Tofolean a explicat faptul ca nici cadrele medicale nu vor putea sa-si parcheze masinile personale in curtea spitalului.

Curatenie de primavara

Se pare, insa, ca summit-ul nu a creat agitatie fara niciun rost. In graba, directiunea SCJU a dat ordin sa fie amenajata chiar si curtea din spatele spitalului, unde, oricum, accesul va fi interzis. De la managerul unitatii sanitare am aflat ca atat acest spatiu, cat si zona din apropierea heliportului vor fi asfaltate. Recunoaste ca aceasta actiune "era oarecum planificata" din cauza unei canalizari dezafectate, care crea probleme. Insa, cum este bine stiut faptul ca o lucrare inceputa la SCJU cu greu este finalizata, ramane de vazut cand si de unde s-ar fi gasit fonduri pentru a demara asfaltarea.

Saloane ordinare

Prof. univ. dr. Sorin Rugina, managerul Spitalului de Boli Infectioase, spune ca, in eventualitatea unor sindroame febrile sau indigestii ale oficialilor, a fost sigilata, din proprie initiativa, cate o rezerva din fiecare sectie. In schimb, la SCJU nici nu s-a pus problema de o astfel de mobilizare. Directiunea celei mai mari unitati sanitare din judet sustine ca, daca totusi va fi nevoie, niciun diplomat nu va fi instalat intr-un "salon ordinar".

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii