Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii strazii ingheata, corturile gonflabile stau nefolosite

ro

25 Jan, 2010 01:46 1048 Marime text

Chiar dacă primăria a achiziţionat în luna decembrie, cu 65.050 de lei fără TVA, de la SC Branic SRL, trei corturi gonflabile care pot fi folosite şi pentru adăpostirea oamenilor străzii în cazul temperaturilor extreme, autorităţile locale nu le-au ridicat nici până la acest moment, deşi s-ar impune acest lucru.

„Nu a venit nimeni să ne solicite ajutorul, să ne spună că nu au adăpost deasupra capului", s-a descotorosit Ştefan Taran de problema pe care, în urmă cu o lună susţinea că o va rezolva negreşit. Dacă unele autorităţi locale şi-au luat măsuri de siguranţă împotriva temperaturilor extreme care au fost anunţate pentru aproape o săptămână, asigurându-le celor vitregiţi de soartă câteva condiţii minime, autorităţile constănţene în schimb n-au fost deloc preocupaţi de acest aspect, lăsându-i pe cei care ar putea avea nevoie, în voia sorţii. Asta chiar dacă şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, Ştefan Taran, susţinea, la momentul finalizării licitaţiei publice pentru cumpărarea acestor trei corturi că le va folosi şi pe timpul iernii, la temperaturi extrem de scăzute, pentru ca oamenii străzii să poată beneficia de un adăpost deasupra capului.

Acum însă, şeful de la Protecţia Civilă ne spune altceva. Pentru că nu au fost solicitări în acest sens, ei nu au cum să le instaleze aşa, pur şi simplu. „Nu am fost solicitaţi, n-a venit nimeni să ne ceară să instalăm corturile. Pe lângă malul mării sunt nişte conducte de apă caldă şi probabil s-au adăpostit de frig acolo". Aşadar, pentru municipalitate este mult mai convenabil să lase oamenii străzii în astfel de locuri decât să le ofere condiţii omeneşti de trai, fie chiar şi pentru câteva ore sau zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii