Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O oportunitate pentru dezvoltarea pe plan profesional Un profesor de la Lazăr Edeleanu a participat la un stagiul de formare în Italia

ro

03 Jun, 2013 00:00 1745 Marime text
Recdent profesorul Adriana David, de la Liceul Tehnologic Lazar Edeleanu din Năvodari a participat la stagiul de formare  „Personalizarea în Educaţia adulţilor: modele, strategii şi instrumente”, organizat de către Educommunity, Roma, Italia.

Obiectivul principal al training-ului a fost dezvoltarea conceptului de personalizare în vederea utilizării lui în educaţie în general şi în educaţia adulţilor în particular. Conţinutul cursului de formare a cuprins prezentarea unor modele de învăţare personalizată a adulţilor, caracteristicile şi cerinţele pentru o învăţare personalizată, care ar trebui să fie competenţele formatorului, cât de importantă este autoevaluarea şi competenţele autobiografice în formare. Cursul a fost centrat pe participant, de la planificare, prin livrare şi până la evaluare. Mediul de învăţare relaxat şi informal a condus la eliminarea barierelor emoţionale şi posibilor factor de stres.

Participanţii au fost încurajaţi să contribuie la discuţii cu experienţa şi bunele practice, conducânt la construirea unei baze commune de cunoştinţe. „La sfârşitul cursului am completat un chestionar de evaluare bazat pe reflective şi autoreflectie cu privire la ceea ce am învăţat şi cum putem folosi ceea ce am achiziţionat în situaţiile de predare din care venim. Stagiul de formare s-a dovedit a fi un foarte bun prilej atât pentru a ne informa asupra tuturor oportunităţilor legate de proiectele europene, de bunele practici din cadrul acestora, cât şi pentru a oferi prilejul de a crea o reţea între participanţii la stagiu şi formatori în vederea unor ulterioare colaborari. Un stagiu de pregătire într-o ţară europeană este o oportunitate pentru dezvoltarea pe plan profesional prin îmbogăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor lingvistice, a metodelor şi procedeelor didactice, necesare unui învăţământ de calitate, în vederea integrării acestuia în cel European cât şi pentru dezvoltarea unei perspective europene asupra educaţiei adulţilor”, a explicat profesorul Adriana David.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii