Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuntasi cu toxiinfectie alimentara ajung, zilnic, la spital

ro

31 Oct, 2008 20:00 1062 Marime text

Alti cinci bolnavi, care au participat, weekend-ul trecut, la nuntile organizate la restaurantul Zorile, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta.

Din datele Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana (ASPJ) reiese ca, de joi pana ieri, la ora 9.00, au fost internati doi pacienti care consumasera preparate la localul in cauza si au inceput sa aiba simptomele specifice toxiinfectiei alimentare. Alti trei bolnavi au primit asistenta medicala doar in ambulator. Potrivit specialistilor medicali, nu s-au mai inregistrat alte cazuri la unitatea sanitara din Mangalia si la cabinetele medicilor de familie din judet. Ieri, numarul bolnavilor, care fie au primit tratament si au plecat acasa, fie au fost spitalizati, ajunsese la 89.

"Pe vremuri, veneau cu sutele"

Conf. univ. dr. Sorin Rugina, managerul Spitalului de Boli Infectioase Constanta, spune ca astfel de focare de toxiinfectie alimentara au fost semnalate si in alti ani. Ultimul care a avut o amploare similara a fost cel de la Tabara Navodari, cand peste o suta de copii din tara au necesitat asistenta medicala in ambulatoriu sau au fost internati. "Pe vremuri, se internau cu sutele. Inainte de '90, cand litoralul romanesc era singura distractie, existau focare de toxiinfectie alimentara de doua sute, trei sute de persoane. S-au inregistrat si in Eforie Nord, Mamaia si Neptun", a declarat conducerea unitatii sanitare. Amintim ca, luni, la doua zile dupa ce au petrecut la nunta, zeci de persoane s-au prezentat la spital cu stare de febra, frisoane, dureri abdominale si scaune diareice.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii