Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Multe lacrimi s-au vărsat şi se vor vărsa pentru ea“ Georgiana Voineagu, condusă pe ultimul drum de zeci de prieteni (galerie foto)

ro

28 Jun, 2016 00:00 5799 Marime text


Jurnalista şi şefa Biroului de Presă al Universităţii „Ovidius“, Georgiana Voineagu, a fost condusă, ieri, pe ultimul drum. Familia, rudele, prietenii, cunoscuţii, colegii de breaslă şi reprezentanţii Universităţii „Ovidius“ din Constanţa au condus-o pe ultimul drum, fiecare cu amintirile sale privind-o pe cea care a fost Georgiana Voineagu. Zeci de oameni s-au adunat, ieri, la capela unde a fost depusă Georgiana. Aşa cum este firesc în astfel de situaţii, în urmă rămân regretele, lacrimile, frustrările generate de faptul că un om atât de tânăr şi deschis la suflet a plecat prea repede. Avea 38 de ani, iar în septembrie urma să împlinească 39. Nu a mai apucat, din păcate. Georgiana Voineagu va dormi somnul de veci la Cimitirul Central. Slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ de Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie.
 
„De necrezut este această petrecere către locul de veşnică odihnă a tinerei Georgiana Denisa Voineagu. O tânără pe care am cunoscut-o, cu care stat de vorbă. Când venea, de câteva ori pe an, la Arhiepiscopie, era figura cea mai luminoasă, era persoana cea mai destinsă. Era cea care îţi dădea atâta prospeţime în gândire, era cea care avea un ideal. Puţini sunt oamenii care fac din cuvintele lor scrise sau vorbite atâta lumină în jurul lor. Cuvintele ei cu adevărat făceau lumină. Nu întâmplător a fost slujitoarea universităţii în purtarea cuvintelor. Ea se exprima limpede, nu avea niciodată patimă. Dar avea claritate în ceea ce spunea. O săgeată m-a străpuns şi nu am crezut pe moment când am aflat că ea a plecat atât de devreme din mijlocul nostru. O persoană iubită, care s-a făcut întotdeauna plăcută tuturor.
 
De aceea, iată, căutăm să dezlegăm taina aceasta. De ce pleacă ea? Cea cere ne-a mângâiat pe toţi, care ne-a făcut să ne simţim bine în preajma ei? Dumnezeu are planurile sale. Dumnezeu nu este nedrept. Dacă ar fi dreptatea toată aici, pe pământ, nu am înţelege de ce pleacă oamenii buni şi rămân cei mai puţin buni. Dar Dumnezeu are un plan superior planului nostru. O gândire prin care vede toată viaţa noastră şi vede şi viitorul nostru. Lui Dumnezeu i-a plăcut sufletul ei şi a vrut să o aibă mai aproape. Multe lacrimi s-au vărsat şi se vor vărsa pentru ea. Şi multe suspine, ştiind că s-a despărţit de noi“, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
Georgiana Voineagu şi-a dedicat întreaga viaţă comunicării. A fost ziaristă, şefa Biroului de Presă al Universităţii „Ovidius“, mamă, prietenă, OM.

Mesaje pline de durere şi compasiune

Pe pagina de Facebook a ziaristei şi pe cea a prozatoarei Aurelia Lăpuşan, mătuşa Georgianei Voineagu, au fost postate profunde mesaje de compasiune. „Scumpii noştri, suntem trişti, foarte trişti să aflăm teribila veste. Nu ne mai revenim şi ne gândim la durerea voastră, pe care vrem sa o împărtăşim. Aşteptăm revederea cu nerăbdare. Vă îmbrăţişăm cu drag“, este mesajul transmis de Ursula şi Vasile Moldoveanu.
 
 „A plecat mult prea devreme dintre noi Georgiana - un suflet blând şi o inimă mare. Drum bun către îngeri, prietenă dragă! Dumnezeu să o ierte şi să o aşeze acolo unde îi este locul. Condoleanţe familiei şi putere să treacă peste acest moment trist pentru toţi cei care au cunoscut-o“, a împărtăşit Nicu Voicu.  „Îmi pare nespus de rău, nu mai am cuvinte, doar lacrimi. De dimineaţă plâng şi nu vreau să cred. Am fost colege de suferinţă anul trecut în acelaşi salon la Bucureşti. Am sperat mereu într-o minune pentru ea. Dar Dumnezeu a iubit-o mai mult, asta vreau să cred. Vreau să fiţi puternică şi să aveţi grijă de cele două prinţese ale Georgianei, pentru că ştiu că le iubiţi enorm, aşa cum o iubiţi şi pe Giorgi. Nu pot vorbi la trecut despre ea şi nici nu vreau. Condoleanţe sincere! Gabi, colega de salon de la GRAL! Sigur vă amintiţi de mine!“, a postat Gabriela Simona.
 
„Drum bun şi lin, om frumos! Încă nu îmi vine să cred! Te voi păstra în suflet cu drag şi voi păstra amintirile anilor de liceu şi ai studenţiei, când ne-ai fost aproape în toate perioadele de practică, cei mai frumoşi ani! Rămas-bun, Georgiana Voineagu! Condoleanţe, doamna Aurelia Lăpuşan!“, a scris Oana Blânda Crăciun.
 
Profund îndurerată, Mirela X Chimonides a transmis următorul mesaj: „Nuuuu! Mi-aţi ascuns adevărul! Ştiu, aţi vrut să mă protejaţi... Georgie a mea! Nu pot să cred că ai încetat să lupţi... Doamne, ajută-i pe verii mei să treacă peste această suferinţă, Ionel Voineagu, Miorica Voineagu, Aurelia Lăpuşan, Traian Voineagu, Daniela Andra Cojocea. Nu pot comenta, şocul este imens... Georgie, rămâi în inima mea!“
 
„Draga mea prietenă de suferinţă, vestea morții tale mi-a făcut sufletul țăndări, de sâmbătă nu mai sunt om. Să ai somnul liniștit și vegheat de îngeri! Te-am iubit, te iubesc și te voi iubi și dincolo de moarte! Dumnezeu să te aibă în pază!“, a mai scris Gabriela Simona.
 
„E atât de greu să poți accepta și înțelege. În toți acești ani, am sperat și m-am rugat ca Georgiana să învingă boala și suferința! Sincere condoleanțe! Sper ca, împreună cu întreaga familie, să găsiți puterea de a trece peste această tragedie! Dumnezeu să o odihnească, în pace!“, a transmis Monixa Coroiu‎.
 
„Am aflat cu durere în suflet, aici, în depărtări, peste Ocean, de plecarea printre îngeri a Georgianei. Am fost tristă toată ziua, neputând să îmi imaginez de ce oamenii buni, calzi, cu suflet mare, pleacă timpuriu dintre noi? Mi-o amintesc pe Georgiana cu zâmbetul pe buze tot timpul, un om pozitiv, plin de optimism şi vesel. Ştiu că oamenii ca ea ajung printre îngeri. Georgiana Voineagu, mă rog pentru sufletul tău frumos şi bun să ajungă printre îngeri! Familiei tale, sincere condoleanţe pentru inegalabila pierdere. Doamna profesor Aurelia Lăpuşan, fie ca bunul Dumnezeu să vă aline sufletul îndurerat! Dumnezeu să o odihnească în pace!“, scrie altcineva. 
 
„Greu de acceptat... m-a numit «cavalerul baletului constănţean» şi îi mulţumesc pentru această apreciere. Îmi pare foarte rău că a plecat. A fost alături de noi, balerinii Constanţei, şi ne simţeam onoraţi. Mulţumim din suflet Georgiana!“, a scris Călin Hanțiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii