Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban i-a aruncat mănuşa „CCINA s-ar putea reînscrie în Asociaţia Litoral - Delta Dunării doar dacă pleacă Corina Martin“ (galerie foto)

ro

23 Feb, 2016 00:00 3266 Marime text


Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, a explicat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, cum Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa s-ar putea reînscrie în Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral - Delta Dunării. Astfel, există o singură condiţie: „Dacă pleacă Corina Martin“.
 

„Corina Martin a plecat la Moscova fără a se consulta cu nimeni. A intrat într-o competiţie cu statul român. Trebuia să plece cu delegaţia ANT, nu cu două zile înainte, creând confuzie. Plecarea ei nu ne-a reprezentat. A transformat prezenţa sa în circ. Vrea să-l imite pe Mazăre, dar nu-i merge. Delegaţia Autorităţii Naţionale a Turismului s-a dus la Moscova într-o vizită de cercetare. Dar Martin a aruncat oferte fără a se consulta cu agenţii economici. În cazul în care Corina Martin pleacă din asociaţie, CCINA va redeveni membru“, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României.

 
Acesta a adăugat că România nu este pregătită pentru turişti ruşi: „Ruşii sunt obişnuiţi cu ultra all inclusive. Ce hotelier le poate oferi acum asta?“

La rândul său, directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru, a precizat că, pentru a primi turişti ruşi, hotelierii trebuie să se adapteze nevoilor acestora: „Am văzut ce înseamnă să te adaptezi nevoilor turiştilor ruşi - asta presupune ca personalul hotelului să vorbească limba rusă, să le oferi canale TV în limba rusă, să ai meniuri în limba rusă.“

 
Reamintim că, la începutul lunii februarie, CCINA Constanţa, membru fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral - Delta Dunării, a luat decizia de a se retrage din această asociaţie. „Decizia a fost luată ca urmare a modului defectuos, inacceptabil în care doamna Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei, a acţionat în ultima perioadă, culminând, recent, cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piaţa Federaţiei Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate tur-operatorilor de pe această piaţă.
 
CCINA Constanţa a susţinut înfiinţarea asociaţiei şi a sprijinit derularea multora dintre activităţile iniţiate şi derulate de aceasta, de-a lungul anilor, şi a apreciat, inclusiv public, eforturile pe care doamna Corina Martin le-a depus şi realizările remarcabile ale asociaţiei din ultimii ani. Dar, în special în ultima perioadă, doamna Martin a luat majoritatea deciziilor în nume propriu, fără a se consulta şi a avea aprobarea organului de conducere colectivă al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (Consiliul Director) pentru activităţile şi acţiunile pe care le-a desfăşurat în numele Asociaţiei“, au precizat, la acel moment, reprezentanţii CCINA Constanţa.

Le-a promis ruşilor tarife de 10 euro pe noapte

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Asociaţia Litoral - Delta Dunării, împreună cu reprezentanţii Camerei de Comerţ și Industrie Tracia, au promovat la Moscova, în perioada 24 - 30 ianuarie, destinaţiile româneşti. În capitala Rusiei, Corina Martin le-a promis turiştilor ruşi tarife de 10 euro/noapte, în hoteluri de patru stele. Vizita Corinei Martin a coincis cu cea a delegaţiei oficiale a României conduse de şefa ANT, Anca Nedea, ceea ce a dus la un şir de neînţelegeri.
 
Citeşte şi  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii